12. GIDA MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİ KONGRESİ YOĞUN KATILIMLA TAMAMLANDI

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü ev sahipliğinde, Prof. Dr. Mihriban KORUKLUOĞLU’ nun başkanlığında ve Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu (TGDF) ortaklığıyla gerçekleştirilen “12. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi”, ülkemizdeki çok sayıda üniversite ve araştırma kuruluşlarından başvuru alarak, 2 gün boyunca toplam 17 oturumda hakem ön incelemesinden geçen ve kabulü uygun bulunan 73 adet sözlü ve 37 adet poster bildirisi ile dijital ortamda başarıyla tamamlandı.

Amacı; öğrenci, akademisyen ve sektör temsilcilerini bir araya getirerek, “Geleceği Yakala” temasıyla uyumlu olarak, gıdaya yönelik yeniliklerin, teknolojilerin ve genel olarak gıda biliminin konuşulduğu ve yararlı çıktıların elde edildiği kongrenin açılış oturumlarında, sektörel değerlendirme yaparak deneyimlerini paylaşan davetli konuşmacılar öğrencilere değerli bilgiler aktardı.

Haber Tarihi : [04-Nis-2022]

Haber Görüntüleme : [1.578]