2023-2024 AKADEMİK YILI HAZIRLIK SINIFI EĞİTİMİ

2023-2024 eğitim-öğretim yılında zorunlu hazırlık sınıfına tabi olan bir bölümde okuyan veya isteğe bağlı hazırlık okumak isteyen öğrencilerin aşağıdaki linklerdeki açıklamaları okumaları önem arz etmektedir.

1. Zorunlu ve İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı (Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce) sunan bölümlere ulaşmak için tıklayınız...

2. DETAYLI KAYIT/MUAFİYET TAKVİMİ:  Zorunlu ve İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı (Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce) Akademik Takvimi ile ilgili detaylı bilgiye ve Muafiyet/Seviye Tespit Sınavı ve Kayıt Takvimi ile ilgilli açıklamalara ulaşmak için tıklayınız... 

3. Akademik takvime ulaşmak için tıklayınız...

4. İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfına (sadece İngilizce) Başvurmak için tıklayınız... (ÖNEMLİ: Önce kayıt işlemleri tamamlanıp, öğrenci numarası alındıktan sonra başvuru yapılabilmektedir. Yanlış Öğrenci Numarası giren öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılır.)

5. Tekrar Öğrencileri için Zorunlu Hazırlık Muafiyet sınavına (Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce) başvurmak için tıklayınız... 

6. Hazırlık Sınıfı Muafiyet/Seviye Tespit Sınavı Sınav Yönergesine (12-13-14 Eylül 2023) ulaşmak için ilgili dilin üzerine tıklayınız (Lütfen sınav ile ilgili yukarıdaki 2. maddeyi dikkatlice okuyunuz): 

(Almanca Muafiyet Sınavı, Arapça Muafiyet Sınavı, Fransızca Muafiyet Sınavı, 12-14 Eylül Zorunlu Hazırlık İngilizce Muafiyet Sınavı, 13 Eylül İsteğe Bağlı Hazırlık Seviye Tespit Sınavı)

7. ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR:

a) Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı eğitimi (Almanca, İngilizce, Fransızcahaftalık 24 ders saati olup, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında derslerin %30'u online (çevrim içi) (2 gün) olarak yapılacaktır. Online derslerde kamera ve mikrofon kullanımı zorunludur. Eğitim sistemi (modül), sınav tarihleri vb. detaylı bilgi için lütfen ydyo.uludag.edu.tr adresinden ilgili dildeki Öğrenci El Kitabını okuyunuz.

b) Arapça Hazırlık Sınıfı ise haftalık 22 ders saati olup, tamamı yüz yüze yapılacaktır. Detaylı bilgi için lütfen ydyo.uludag.edu.tr adresinden ilgili dildeki Öğrenci El Kitabını okuyunuz.

c) Ders programları, kullnalıcak dijital platformlar, eğitim sistemi, online derslerin işleyişi, ders kitapları vb. tüm bilgiler akademik takvimde belirtilen Oryantasyon günlerinde duyurulacaktır. Bu sebeple oryantasyona katılmadan herhangi bir ders kitabı alınmaması önemlidir. Oryantasyon günler online olarak düzenlenecek olup, Zorunlu ve İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı okuyacak tüm öğrencilerin (Almanca, Arapça, Fransızca ve İngilizce) katılımı zorunludur. Oryantasyon programı ve katılım linkleri ydyo.uludag.edu.tr adresinden 23.09.2023 tarihinde ilan edilecektir. Yabancı Dil Hazırlık sınıfı ile ilgili detaylı bilgi birimlerin öğrenci el kitaplarında mevcuttur. Oryantasyon programına katılmadan önce ilgili dildeki öğrenci el kitabının okunması önemlidir. Öğrenci el kitaplarına ulaşmak için tıklayınız...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [21-Haz-2023 11:48]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [23-Ağu-2023 07:19]

İçerik Görüntüleme : [23.914]