"Yükseköğretim Kalite Güvencesi Yönetmeliği"nin 7'nci maddesi uyarınca, Bursa Uludağ Üniversitesi Kalite Komisyonu'nun çalışmalarını kurumsal bir çerçevede daha etkin bir şekilde yürütmek ve bilgi akışını hızlandırmak amacıyla, 20 Nisan 2017 tarihinde Bursa Uludağ Üniversitesi Yönetim Kurulu'nun 2017-08 sayılı oturumunda aldığı 26 numaralı karar ile Kalite Koordinatörlüğü kurulmuş, Üniversitemiz tüm faaliyetlerinde mükemmeliyet hedefi daha ileriye taşınmıştır.
Kalite Koordinatörlüğü: Görevleri ve Sorumlulukları
Kalite Koordinatörlüğü, 27 Haziran 2019 tarihinde kabul edilen "Bursa Uludağ Üniversitesi Kalite Güvence Yönergesi" ile belirlenen kapsamda önemli görevler üstlenmektedir. Bu görevler, hem Üniversitemizin iç süreçlerini iyileştirmek hem de kaliteyi sürekli olarak yükseltmek için önemli bir sorumluluk taşımaktadır. Kalite Koordinatörlüğü'nün temel görevleri:
Kalite Yönetim Sistemi (KYS) için gerekli teknik altyapıyı belirlemek, uygulamayı sağlamak ve bu alandaki çalışmaları yönlendirmek.
KYS’nin performansını düzenli olarak raporlamak ve sistemin ihtiyaçlarını analiz etmek.
KYS ile ilgili konularda dış paydaşlarla güçlü ve etkili ilişkiler kurmak.
Kalite çalışmaları kapsamında Üniversitemizin farklı birimleri arasında etkin koordinasyonu sağlamak.
Kalite Komisyonu tarafından belirlenen hedeflerin performansını ölçmek ve izlemek.
Gerekli dokümanların hazırlanmasını, revize edilmesini, yayımlanmasını, kayıtlarının tutulmasını ve dağıtılmasını sağlamak.
Akademik ve İdari birimlerin Birim Kalite Komisyonları ile toplantılar koordine etmek.
Kurum iç değerlendirme sürecini çalışmalarını yürütmek, koordine etmek ve bu süreçlerin etkinliğini sağlamak.
Kalite kültürünün yaygınlaşmasını sağlamak için gerekli eğitimleri düzenlemek, alınmasını sağlamak ve eğitimlerin etkinliğini izlemek.
Değerlendirme faaliyetlerinin düzenli olarak uygulanmasını sağlamak, aksaklıkların önüne geçmek için gerekli tedbirleri almak.
Öğrenci Kalite Komisyonu faaliyetlerini planlamak, uygulamak ve izlemek.
Kalite Komisyonu tarafından takip edilmesi gereken veriler ile ulusal ve uluslararası kriterlere ait ilgili verilerin düzenli takibini yapmak ve raporlamak.
Kalite Koordinatörlüğü, idari süreçlerin yanında, üniversitemizin akademik ve yönetimsel süreçlerde de sürdürülebilir kaliteyi sağlamak amacıyla önemli bir köprü görevi bulunmaktadır.