ANA BİLİM DALIMIZDA ARAŞTIRMA PROJESİ

Müzik Eğitimi Bilim Dalı yüksek lisans öğrencilerinden Elif Aydın’ın Colourstrings Yaklaşımının Başlangıç Düzeyi Özengen Keman Eğitiminde Kullanılabilirliğine İlişkin Eğitimci Görüşlerinin Değerlendirilmesi başlıklı tez çalışması, Bursa Uludağ Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi tarafından desteklenmeye değer görülmüştür. Doç. Dr. Ajda Şenol Sakin’in yürütücüsü olduğu ilgili lisansüstü tez projesi, Colourstrings Yaklaşımı’nın ilk yılına yönelik hazırlanmış Violin A ve Violin B metotlarını kapsayan 4 haftalık planların keman eğitimcilerine aktarılması ve onlardan metot hakkında bilgi edinilmesi çerçevesinde, Nitel araştırma yöntemi ile tasarlanan bir çalışma olma özelliği taşımaktadır.

Gerçekleştirilecek çalışma ile geleneksel keman eğitimi yaklaşımından büyük oranda farklılık gösteren Colourstrings yaklaşımının Türkiye’deki özengen keman eğitimi için uygunluğu çalışılmakla birlikte çalgı eğitimi sürecinde yardımcı olabilecek yeni yaklaşım ve metotların Türkiye’de yaygınlaştırılmasına olanak tanıyacak yeni çalışmaların gerçekleştirilmesine yönelik gerçekleştirilecek benzer çalışmalara da yol gösterici olması bakımından katkı sağlayacağı düşünülmektedir.

Haber Tarihi : [17-May-2023]

Haber Görüntüleme : [732]