ANA BİLİM DALIMIZDA LİSANSÜSTÜ ARAŞTIRMA PROJESİ
 ANA BİLİM DALIMIZDA LİSANSÜSTÜ ARAŞTIRMA PROJESİ

Müzik Eğitimi Bilim Dalı doktora öğrencilerinden Melike ÇAKAN UZUNKAVAK’ ın Sanal Gerçeklik Uygulamalarının Müzik Eğitimi Lisans Programı Öğrencilerinin Müzik Performans Kaygı Düzeylerine Etkisi başlıklı tez çalışması, Bursa Uludağ Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi tarafından desteklenmeye değer görülmüştür. Doç. Dr. Gülnihal GÜL’ ün yürütücüsü olduğu ilgili lisansüstü tez projesi, geleceğin müzik öğretmenleri ve sanatçıları olmak üzere eğitim görmekte olan müzik bölümü lisans öğrencilerine sanal gerçeklik teknolojisi ile hazırlanmış “sanal sahne” uygulamasının öğrencilerin performans kaygı düzeylerinin tespit edilmesine yönelik olarak 10 haftalık sürecek eğitimler planlanmıştır. Bununla birlikte öğrencilerin performans gelişimleri de kaydedilen videolar sonrasında izlenecek ve alan uzmanları tarafından performans gözlem formuna işlenerek gerekli analizler yapılacaktır. Elde edilecek sonuçların yeni yaklaşımları deneyimlemek isteyen öğrencilere ve eğitmenlere yol göstereceği düşünülmektedir.
Bu eğitimler doğrultusunda  gerçekleştirilecek uygulamalar ile müzik bölümü lisans öğrencilerinde performans kaygısı nedeniyle oluşabilecek sahne korkusunun yaratacağı olumsuz duyguları ve kaygı seviyesini en aza indireceği, bununla birlikte öğrencilerin başarılı bir performans sergileyebilecekleri düşünülmektedir. 
Tez çalışmasından elde edilecek sonuçlar ve dönütler doğrultusunda ülkemizde ve dünyada gerçekleştirilmekte olan müzik eğitimi plan ve programları kapsamı dışında yer alan diğer disiplinlerde, özellikle performansa yönelik eğitim süreçlerinde sanal gerçeklik teknolojisinin kullanımına yönelik çalışmaların yapılması ve geliştirilmesi planlanmaktadır.
 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [17-May-2023]

Haber Görüntüleme : [863]