ANA BİLİM DALIMIZDA LİSANSÜSTÜ ARAŞTIRMA PROJESİ

Müzik Eğitimi Bilim Dalı doktora öğrencilerinden Zeynep Özer’in STEAM Temelli Müzik Etkinliklerinin Özel Yetenekli Öğrencilerin Üstbilişsel Farkındalık ve Yaratıcılık Potansiyellerine Etkisi başlıklı tez çalışması, Bursa Uludağ Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi tarafından desteklenmeye değer görülmüştür. Prof. Dr. R. Erol Demirbatır’ın yürütücüsü olduğu ilgili lisansüstü tez projesi, müziğin her alanda etkili bir şekilde kullanılabileceği düşüncesi çerçevesinde, karma yöntem yaklaşımı ile tasarlanan ve 12 hafta boyunca gerçekleştirilecek disiplinlerarası bir çalışma olma özelliği taşımaktadır. Çalışmada müziğin farklı alanlar ile etkileşiminin ders içeriklerini zenginleştireceği ve özel yetenekli öğrencilere yaratıcı düşünme, problem çözme ve iletişim, duygusal gelişim, disiplin ve sabır gibi beceriler kazandırılmasında etkili olabileceği, aynı zamanda farklı eğitim modellerine gereksinim duyan öğrencilere yönelik gerçekleştirilecek benzer çalışmalara da yol gösterici olması bakımından katkı sağlayacağı düşünülmektedir.

Haber Tarihi : [04-May-2023]

Haber Görüntüleme : [764]