Laborant ve Veteriner Sağlık Programı

Program dersleri ve ders içerikleri için tıklayın.


Vizyonu
Hayvan sağlığı ve laboratuar hizmetleri konusunda uygulamalı eğitim vererek konusunda deneyimli tekniker yetiştirmektir. Biyogüvenlik uygulamaları ön planda tutularak et, süt , kanatlı ve pet hayvancılığı ile ayrıca atçılık konusunda teorik ve pratik bilgilerle öğrencilerin donatıldığı.bir eğitim vermektir. 

Misyonu
Mezun olacak öğrencilere, hayvan hastalıkları teşhis laboratuarlarında , sayıları gün geçtikçe artmakta olan çeşitli modern hayvancılık işletmelerinde, , pet kliniklerinde, at pansiyon hara ve yem fabrikalarında aldıkları bilgi birikimi ile üretim ve kalite kontrol laboratuarları ve havyan sağlığı alanlarında Veteriner sağlık teknikeri olarak çalışabilecek deneyimi kazandırmak hedefimizdir. 

Genel Bilgiler
Laborant ve Veteriner Sağlık programı Karacabey Meslek yüksekokulunda 2011-2012 eğitim öğretim yılında açıldı. Adayların Lise ve dengi okul diplomasına sahip olması ve Üniversite Öğrenci Seçme Sınavından yeterli puanı almış olması gerekir.Ayrıca Veteriner sağlık meslek liselerinden sınavsız geçiş yapılabilmektedir. Laborant ve Veteriner Sağlık alanında önlisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçimlik derslerin (toplam 120 AKTS karşılığı) tümünü başarıyla tamamlamak ve genel ağırlıklı not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.0 olması gerekir. Mezun öğrenciler üniversitelerin ilgili bölümlerine geçiş yapabilirler (Veteriner Fakültesi).

Mezun öğrenciler ayrıca hayvancılık işletmeleri, hayvan hastaneleri, özel veteriner klinikleri, Tarım Bakanlığı il ve ilçe müdürlükleri, TİGEM işletmeleri, Yem Fabrikaları, özel ve resmi Veteriner Laboratuvarları , Hayvanat bahçeleri, Veteriner ilaç sanayi, Veteriner sağlık ve bakım ürünleri sektörü gibi yerlerde iş imkanına sahip olabilirler. 

Öğretim Elemanları

Prof. Dr. Selda ÖZBİLGİN (Bölüm Başkanı)

Öğr. Gör. Dr. Onur TOPAL (Program Başkanı)

Öğr. Gör. Dr. Oya GİRİŞGİN

 

 

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [07-Eki-2019 20:29]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [07-Ara-2023 12:37]

İçerik Görüntüleme : [39.010]