Haber

11.03.2024 14:49:52

Mustafakemalpasa Peynir Tatlisi üretimi

Mustafakemalpasa Meslek Yüksekokulu Gida Teknolojisi 2. sinif ögrencileri, Ögretim Görevlisi Dr. Nese Özmen'in koordinasyonunda yöresel lezzetleri tanitmak amaciyla Mustafakemalpasa Peynir Tatlisi üretimi gerçeklestirdi. Çig sütten taze peynire ve Kemalpasa tatlisina olan süreçler ögrencilerle birlikte uygulandi. Ilçenin adini tasiyan Mustafakemalpasa Peynir Tatlisi, %70'in üzerinde peynir ve yumurta içerigiyle protein açisindan zengindir. Ülke genelinde sevilerek tüketilen bu tatli, serbet eklemeye hazir bir lezzet sunmaktadir.

Ögrencilerle birlikte yapilan özellikle portakalli Kemalpasa Tatlisi, duyusal degerlendirmede büyük begeni topladi. Bu lezzeti denemenizi tavsiye ederiz.



Bilgi

Okunma Sayısı: 671
Eklenme Tarihi: 11.03.2024 14:49:52
Güncelleme Tarihi: 11.03.2024 14:49:52

Paylaş