Program dersleri ve ders içerikleri için tıklayın.
Vizyonu
Programımızdan mezun olacak öğrencilerin, mesleki ve toplumsal etik değerlere sahip, üniversite sanayi işbirliği sonucunda etkin uygulamalı eğitim almış, kendi alanlarındaki yenilikleri takip edebilen nitelikli teknik elemanlar olarak yetiştirilmeleri hedeflenmektedir.
Misyonu
Programımızda nitelikli ara eleman yetiştirmenin yanı sıra bilimsel ve teknik olarak yetkin, sanayide takım çalışmasına uyumlu, bölgenin ve ülkemizin hızlı gelişimine adapte olmalarının sağlanmasıdır.
Genel bilgiler
Programımızda eğitim 1996 yılından beri sürdürülmektedir. Bölgemiz tarım ve hayvancılıkta ülkemizin en önemli merkezlerinden biridir. Ülkemizde üretilen sütün büyük bölümü bu bölgede üretilmekte ve işlenmekte olduğundan programımız endüstriyel açıdan büyük önem taşımaktadır. Başta SÜTAŞ olmak üzere birçok süt işletmesi bölgemizde faaliyet göstermektedir.
1996 tarihinde SÜTAŞ ile Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Yüksekokulu arasında Üniversite Sanayi İşbirliği Protokolü imzalanmıştır. Eğitimde işbirliği protokolü çerçevesinde okulumuz Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı öğrencileri SÜTAŞ tesislerinde uygulamalı eğitim görmekte ve başarılı öğrencilere karşılıksız eğitim bursları verilmektedir.
Öğrencilerimizin mezun olabilmeleri için süt işletmeleri veye laboratuvarlarında 30 iş günü staj yapmaları gerekmektedir.
Programımızın Danimarka'nın Odense şehrinde yer alan ve Danimarka' nın süt teknolojisi alanında önde gelen eğitim kurumlarından biri olan KOLD COLLEGE ile iki antlaşması bulunmaktadır. Bunlar; 2012 yılında imzalanan ERASMUS ve eğitimde işbirliği antlaşmalarıdır. Bu antlaşmalar kapsamında öğrenci stajları ve öğretim elemanı değişimi yapılabilmektedir.
Mezunlarımız kamu ve özel sektöre ait işletmelerin üretim ve laboratuvar bölümlerinde çalışmaktadır.
Mezunlarımız Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile fakültelerin başta Gıda Mühendisliği olmak üzere; Beslenme ve Diyetetik, Kimya ve Ziraat Mühendisliğinin ilgili bölümlerine geçebilmektedirler.
Programımız öğrencileri önlisans derecesine sahip ve Süt Teknikeri ünvanı ile mezun olmaktadırlar.
Öğretim Elemanları:
Öğr.Gör.Dr. Gamze DÜVEN (Program Başkanı)