Süt ve Besi Hayvancılığı Programı

Program dersleri ve ders içerikleri için tıklayın.

Vizyonu
Vermiş olduğu uygulamalı eğitimle hayvanların yetiştirilmesi, beslenmesi ve sağlığı konularında bilgi düzeyi yüksek nitelikli tekniker konumunda ara eleman yetiştiren en iyi yüksekokul olmaktır. İki yıllık eğitim programı ile ilk sınıfta temel konularda bilgi donanımı sağlanmaktadır. İkinci sınıfta ise; mesleğe yönelik zorunlu ve seçmeli dersler sayesinde, öğrencinin çalışmayı amaçladığı sektörde uygulamalı eğitime önem veren eğitim alması sağlanmaktadır.

Misyonu
Ülkemiz hayvancılığı, diğer alanlarda görülen gelişmelere paralel olarak hızlı bir gelişme göstermekte, dolayısıyla da geleneksel ve ilkel yetiştiricilik ünitelerinin yerini daha büyük kapasiteli, modern hayvancılık üniteleri almaktadır. Türkiye'de son yıllarda sığır ve koyunculuk üzerine çok sayıda bilgisayar sistemli çiftlikler kurulmakta olup, Süt ve Besi Hayvancılığı Programı tüm bu ayrıntılar göz önünde bulundurularak hazırlanmış bir eğitim programı vermektedir. 

Genel bilgiler
Süt ve Besi Hayvancılığı Programı, Karacabey Meslek Yüksekokulu, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü altında 2012 yılında açılmıştır. 1996-2009 arasında "Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı", 2009-2012 arasında ise "Büyük ve Küçük Baş Hayvan Yetiştiriciliği" adıyla eğitim vermiş olan programın ismi YÖK tarafından 2012’de değiştirilmiştir. Öğretim dili Türkçe, öğrenim süresi 2 yıl olan programda yalnızca örgün öğretim bulunmaktadır. Programda, hayvan yetiştirme ve ıslahı ile yemler ve hayvan besleme konularında uzman 3 öğretim elemanı bulunmaktadır. Karacabey Meslek Yüksekokulunda derslerin uygulamaları, okulda bulunan bir laboratuar ile Sütaş ve Uludağ Üniversitesi arasında yapılan işbirliği çerçevesinde Eğitim Çiftliğinde ve Yem Fabrikasında yapılmaktadır. Süt ve Besi Hayvancılığı Programını başarı ile bitirenler ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavında (DGS) başarılı oldukları takdirde Ziraat Fakülteleri'nin Zootekni Bölümü'ne geçiş yapabilirler.

Öğretim Elemanları

Prof.Dr. Taşkın DEĞİRMENCİOĞLU (Bölüm Başkanı)

ÖğrGör.Dr. Ergün AYANOĞLU         (Program Başkanı)

Öğr.Gör. Nazif UZUN

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [07-Eki-2019 20:29]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [09-Eki-2023 11:48]

İçerik Görüntüleme : [20.019]