Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ) Iznik Meslek Yüksekokulu, 2021-2022 Egitim-Ögretim yili Mezuniyet Töreni yüksekokul yerleskesinde gerçeklestirildi.
Törene BUÜ Rektör Yardimcisi Prof.Dr.Ferudun Yilmaz, Iznik Kaymakami Recai Karal, Belediye Baskani Kaan Mehmet Usta, Iznik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Hasan Basri Öcalan, Ilçe Emniyet Müdürü Mithat Öztas, Ilçe Jandarma Komutani Tuncay Dogan, Ilçe Milli Egitim Müdürü Muhammed Asil, siyasi parti ilçe temsilcileri, akademisyenler, sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri, gaziler, mezun ögrenciler ve aileleri katildi.
Saygi durusu ve Istiklâl Marsindan sonra mezun ögrenciler adina, okul birincisi Çini Sanati ve Tasarimi Programi ögrencisi Fatma Senyurt konusmasini yapti.
Törende konusan BUÜ Rektör Yardimcisi Prof.Dr. Ferudun Yilmaz “Bursa Uludag Üniversitesi 2021 yili itibariyle Arastirma Üniversitesi olarak seçildigini vurgulamak isterim. Üniversitemizin her alaninda egitim kalitesini yükseltilmesine yönelik çalismalar yapiyoruz. 2 yillik egitim ögretim sonunda mezun olmayi hak eden ögrencilerimizi tebrik ediyor, bundan sonraki yasamlarinda mutluluklar diliyorum” dedi.
Daha sonra, Yüksekokul Müdürü Öcalan; “ Yedi yildir Iznik’te görev yaptigini, Iznik’in tarihi bir sehir oldugunu, severek bu sehirde görev yaptigini belirterek ”Esrefzade Abdullah Rumi, Davud-i Kayser’i ve Abdullahvahap Gazi gibi ilim ve gönül erbabi bu sehirdedir. Ayrica Iznik sehri en önemli dünya sanatsal çalismalarindan biri olan çiniciligin merkezidir. Iznik Çini ve Seramik Arastirma ve Mükemmeliyet Merkezi’nin açilmasinin ilçemiz için çok önemli. Yüksekokulumuz 4.014 m2 kapali alan üzerinde, 2.019 mezun ve 686 mevcut ögrencisi, 440 mezun konumunda ögrenci, 15 akademik personel ve 13 idari personel ile egitim – ögretimi sürdürüyor, Bu nedenle, destegini esirgemeyen basta Bursa Uludag Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz olmak üzere Üniversite idaresine tesekkürlerimi ifade ediyorum. Bugün bu organizasyonu düzenlememize vesile olan sevgili ögrencilerimizi ve ailelerini gönülden tebrik ediyorum. Yolunuz ve bahtiniz açik olsun” dedi.
Tören, Iznik Belediye Baskani Kaan Mehmet Usta ile Iznik Kaymakami Recai Karal’in konusmalari, dereceye giren ögrencilere ödüller ve mezuniyet ani belgeleri verilmesinin ardindan ögrencilerin havaya kep atmasiyla devam etti.
Törende ayni zamanda Çini Sanati ve Tasarimi Programi ögrencilerinin sergisinin açilisi yapilarak lokma ikrami yapildi.