Ögrenci Isleri
Ögrenci Isleri, ögrencilerin ihtiyaç duydugu ögrenci belgesi, transkript, ögrenci durum belgesi, hasta sevk kagidi gibi belgelerin temin edildigi, sinav sonuçlarina itiraz, mazeret sinavlari için rapor sunma gibi idari islemlerin yapildigi, yönetmeliklerce kendisine verilen takip islemlerinin yürütüldügü, ayrica ögrencilerin mevzuatlarla ilgili karsilastiklari sorunlari danisabilecegi birimdir.
Kültür Merkezi
Ilahiyat Fakültesi bahçesinde bulunan Bursa Uludag Ü. Kültür Merkezi, 1100 koltuk kapasiteli ve amfiteatr seklinde insa edilmistir. Kültür Merkezi’nde kongre, sempozyum, konferans, panel, mezuniyet törenleri ve konserler yapilmaktadir. Kültür Merkezi, diger kamu ve özel kuruluslarin bu tür aktiviteleri için de kullanilabilmektedir.
Kütüphane
Kütüphanemiz 900 m² üzerine kurulu, toplam sayisi 40 bini askin kitap ve süreli yayina sahiptir. Kütüphane içerisinde 400 okuyucu kapasiteli bir okuma salonu vardir. Resmi tatil günleri hariç her gün sabah 8:30'dan saat 22:00'ye yaz tatili ve ara tatil de 08:30-17:30 saatleri arasinda açiktir. Kütüphanemizde Dewey Sistemi ile tasnif edilen kitaplar açik raf sistemi ile ilgililere sunulmaktadir.
Bilgi-Islem
Fakültemiz bilgisayarlari 10/1000 GB hizinda fiber optik alt yapisi ile yerel ag ile birbirine baglidir. Sürekli açik bir telefon baglantisi ile Uludag Üniversitesi üzerinden internete açilmaktadir. Ögretim elemanlarinin odalarinin tamaminda internet baglantisi mevcuttur. Ögrencilerin bilgisayar dersleri için ayri bir laboratuar mevcut olup on bes bilgisayar ile donatilmistir. Bu bilgisayarlarda isletim sistemi, internet programlari ve diger paket programlarin kullanimi ögretilmekte ve uygulama yapilmaktadir.
Cami
Cami, klasik Osmanli mimarisi üslubunda; merkezi tek kubbeli, dört köse tromplu, kuzeyde üç küçük kubbeyle genisletilmis ek kisimla dikdörtgen planlidir. Konferans salonu olarak degerlendirilen zemin kati üstünde cami sahni yer alir. Sanatsal bir duyarlilikla insa edilen eser; kubbesi, minareleri ve revaklariyla oldukça sade bir mimari nitelik tasimaktadir. Mihrap, minber, kapi ve pencerelerle mahfil korkuluklarinda karsilastigimiz iç tezyinat, kündekâri tekniginde hazirlanmis ahsap bir yapidan, kusak ve pano yazilarindan, kubbe ve pencere alinliklarinda kalemisi süslemelerden olusur. Camide Ilâhiyat Fakültesi ögrencileri uygulama yapmakta ve günlük ibadetler yerine getirilmektedir. Cami bölge halkina da açiktir.
Ögrenci Topluluklari
Her yil son sinif ögrencilerinden olusan bir Yillik Komitesi kurulmaktadir. Kurulus amaci son sinif ögrencilerinin yilligini çikarmak olan bu komite, bu çalismadan farkli olarak sene içerisinde sergi, kermes ve gece gibi faaliyetler yapar ve sene sonunda mezuniyet gecesini tertip eder. Bunlarin haricinde ögrenciler, üniversite bünyesinde faaliyet gösteren çesitli topluluklara üye olabilirler. Bu topluluklardan Edebiyat Toplulugu, Okumalar Okumasi- Kitap e Düsünce Toplulugu, Ilahiyat Akademi Toplulugu (Gazete Ilahiyat) fakültemiz ögrencilerinin girisimiyle kurulmustur.
Kantin-Kafeterya
Fakültede okunan kitaplar ve yardimci kitaplar yaninda her türlü kirtasiye malzemesi ve temel ürünlerin de satildigi bir market isletilmektedir.
Yemekhane
Fakülte yemekhanesinde akademik ve idari personel ile ögrenciler uygun bir fiyatla yemek yeme imkânina sahiptirler. Ayrica maddi durumu yetersiz ögrencilere ücretsiz ögle yemegi verilmektedir. Fakülte personeli ve ögrencilerin yemek ihtiyaçlarini kampus çevresindeki özel lokantalardan karsilamalari da mümkündür.
Barinma ve Burs Imkânlari
Fakülte ögrencileri, Yüksek Ögrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun Bursa ve Görükle Kampusu'nda bulunan yurtlarinda, Fethiye Kampusu'nun yakininda hizmet veren Türkiye Diyanet Vakfi'na bagli yurtta ve diger özel yurtlarda barinabilirler. Fakültemize destek amaciyla kurulmus olan Bursa Ilâhiyat Vakfi, ögrencilere ihtiyaç bursu, basari bursu ve ayni yardim vermekte; ayrica barinma yardim yapmaktadir.
Kampusta Yasam
Ögrencilerin genellikle bir arada bulunduklari mekânlar, çevre düzenlemesi ve bakimi özenle yapilan fakülte bahçesi ve kafeteryadir. Kütüphane, bilgi-islem merkezi ögrencilerin ders disi zamanlarini degerlendirdikleri diger mekânlardir.
Ögrencilerimiz;
- Üniversite bünyesindeki çesitli kültür ve sanat topluluklarina üye olabilirler,
- Üniversite ve fakülte bünyesinde çikarilan ögrenci dergilerinde aktif görev alabilirler,
- Fakültemiz dinî musikî korosuna katilabilir, enstrüman çalmayi ögrenebilirler,
- Fakültemizde Türk-Islâm sanatlarindan ebru, hat ve tezhip derslerini alabilirler.
- Fakültemizde 60’dan fazla degisik ülkelerden gelen ögrencilerle çok renklilik arzeder. Basta Makedonya'dan olmak üzere çesitli Balkan ülkelerinden, Türkmenistan'dan ve Nijerya'dan gelen ögrenciler Türk ögrencilerle dostluk kurma, bilgi ve kültür alisverisinde bulunma imkânina sahiptirler.
Mezuniyet ve Is Sahalari
- Ilâhiyat programini bitirenler, üç yariyillik tezsiz yüksek lisans programini tamamladiktan sonra lise ve dengi okullarda din kültürü ve ahlak bilgisi, Imam-Hatip Liselerinde meslek dersi ögretmeni olarak;
- IDÖB programini bitirenler, ilkögretim okullarinda din kültürü ve ahlak bilgisi ögretmeni olarak görev alabilirler.
- Fakülte mezunlari Diyanet Isleri Baskanligi bünyesinde, din görevlisi (müftü, vaiz, imam-hatip, müezzin, Kur'an Kursu ögretmeni) olarak çalisabilirler.
- Mezun ögrenciler, Milli Egitim Bakanligi ve Diyanet Isleri Baskanligi disinda üniversitelerde arastirma görevlisi ve ögretim görevlisi olarak vazife alabilirler.
- Ayrica diger fakülte mezunlari gibi, kamu ve özel kuruluslarda yönetici, memur vb. kadrolarda; yine ögrenimleri sürecinde aldiklari formasyona göre, kütüphanecilik, arsivcilik gibi alanlarda çalisma imkânina sahiptirler.