Hukuki Yönleriyle Lozan Barış Antlaşması Uluslararası Sempozyumu
(International Symposium on the Legal Aspects of Lausanne Peace Treaty)
 Hukuki Yönleriyle Lozan Barış Antlaşması Uluslararası Sempozyumu<br>(International Symposium on the Legal Aspects of Lausanne Peace Treaty)

Please click for Call for Papers

Please click for Rules of Format

Lozan Barış Antlaşması’nın yürürlüğe girişinin 100. yılı münasebetiyle Bursa Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Hukuk Fakültesi ortaklığında, 30-31 Ekim 2024 tarihlerinde “Hukuki Yönleriyle Lozan Barış Antlaşması Uluslararası Sempozyumu” düzenlenmektedir. Sempozyumun konusu Lozan Barış Antlaşması’nın hazırlık sürecinin, hükümlerinin ve uygulanmasının hukuki yönleriyle değerlendirilmesine özgülenmiştir.

Sempozyum hukuk alanında çalışan akademisyen, araştırmacı ve uygulayıcılara açıktır. Sempozyumda sunulmak istenen bildiri özetlerinin 30 Ağustos 2024 tarihine kadar bildiri özetleri için belirlenen koşullara uygun bir şekilde lozansempozyumu2024@gmail.com adresine gönderilmesi gerekmektedir. Gönderilen bildiri önerileri sempozyum konusuna, bilimsel yazım usûllerine uygunluk ve çalışmanın özgünlüğü dikkate alınarak hakem değerlendirmesine tabi tutulacak ve 20 Eylül 2024 tarihinde kabul edilen bildiriler duyurulacaktır. Ayrıca Sempozyum Programı 27 Eylül 2024 tarihinde ilan edilecektir.

İki güne yayılması planlanan sempozyumun ilk günü yüz yüze ikinci günü ise çevrimiçi olarak gerçekleştirilecektir. Sempozyumun yüz yüze yapılacak bölümü Bursa Uludağ Üniversitesi Gemlik Sunğipek Asım Kocabıyık yerleşkesinde, çevrimiçi oturumlar ise Microsoft Teams programı üzerinden gerçekleştirilecektir. Sempozyumun kaydının alınarak yayınlanması planlanmaktadır.

Sunulan bildirilerin özetleri ve tam metinleri basılacak olup tam metin gönderimi için son gün 30 Aralık 2024 olarak belirlenmiştir. Tam metinler için de özetler için aranan şekil şartları geçerli olacaktır.

 

SEMPOZYUM BİLİM KURULU

Prof. Dr. Halit AKER

Prof. Dr. Zekeriya ARI

Prof. Dr. Barış BAHÇECİ

Prof. Dr. Ece GÖZTEPE ÇELEBİ

Prof. Dr. Gökhan GÜNEYSU

Prof. Dr. Zeynel KANGAL

Prof. Dr. Meltem SARIBEYOĞLU

Prof. Dr. Melda SUR

Prof. Dr. Elif UZUN

Doç. Dr. Demirhan Burak ÇELİK

Doç. Dr. Seda ÖRSTEN ESİRGEN

Assoc. Prof. Katalin SISKA

Doç. Dr. Şafak Evran TOPUZKANAMIŞ

Doç. Dr. Serkan YOLCU

Asst. Prof. Saeed BAGHERI

SEMPOZYUM DÜZENLEME KURULU

Prof. Dr. Barış BAHÇECİ

Dr. Öğr. Üyesi Gülsüm KAYA

Dr. Öğr. Üyesi Salih TAŞDÖĞEN

Dr. Öğr. Üyesi Yasemin KURTOĞLU

Arş. Gör. Karsu ARSLAN

Arş. Gör. Eftal COŞKUN

Arş. Gör. Melih Furkan ÇİÇEKÇİ

İLETİŞİM

lozansempozyumu2024@gmail.com

lausannesymposium@gmail.com

 

Çağrı Metni için lütfen tıklayınız

Özet ve Tam Metin Yazım Kuralları için lütfen tıklayınız

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [06-Haz-2024]

Haber Görüntüleme : [850]