Gıda Mühendisliği_2021

Azime ÖZKAN KARABACAK / Ziraat Fakültesi- Gıda Mühendisliği

 Ziraat Fakültesi Doktora öğrencimiz Azime ÖZKAN KARABACAK , Farklı Yöntemlerle Kurutulan Havuç Pestillerinin Kurutma Karakteristikleri İle Bazı Kalite Parametrelerindeki Değişimin Modellenmesi ve In Vitro Biyoyararlılıklarının Belirlenmesi” konulu Doktora tezini Prof. Dr. Ömer Utku ÇOPUR  danışmanlığında başarı ile tamamlayarak mezun olmuştur. Tez özeti ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

 

Pınar ŞAHİN DİLMENLER / Ziraat Fakültesi- Gıda Mühendisliği

 Ziraat Fakültesi Yüksek Lisans öğrencimiz Pınar ŞAHİN DİLMENLER, Rheum Ribes (Işkın) Bitkisinin Kurutma Koşullarının Yüzey Tepkime Yöntemi İle Optimizasyonu ve Kurutma İşleminin Matematiksel Modellenmesi” konulu Yüksek Lisans tezini Dr. Öğr. Üyesi Perihan YOLCI ÖMEROĞLU danışmanlığında başarı ile tamamlayarak mezun olmuştur.  Tez özeti ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

 

Elif İLTER/ Ziraat Fakültesi- Gıda Mühendisliği

 Ziraat Fakültesi Yüksek Lisans öğrencimiz Elif İLTER , Domates Salçası Üretiminde British Retail Consortium (BRC)” konulu Yüksek Lisans tezini Prof. Dr. Canan Ece TAMER danışmanlığında başarı ile tamamlayarak mezun olmuştur.  Tez özeti ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

 

Elif Gizem TAŞ / Ziraat Fakültesi- Gıda Mühendisliği

 Ziraat Fakültesi Yüksek Lisans öğrencimiz Elif Gizem TAŞ , Gıda Endüstrisinde İthalat-İhracat Prosedürleri ve Karşılaşılan Problemler” konulu Yüksek Lisans tezini Prof. Dr. Vildan UYLAŞER danışmanlığında başarı ile tamamlayarak mezun olmuştur.  Tez özeti ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

 

Günnur GÜLKUN/ Ziraat Fakültesi- Gıda Mühendisliği

 Ziraat Fakültesi Yüksek Lisans öğrencimiz Günnur GÜLKUN , Aromalandırılmış Organik Sızma Zeytinyağlarının Antioksidan Özelliklerinin, Uçucu Bileşenlerinin ve Organoleptik Özelliklerinin Belirlenmesi” konulu Yüksek Lisans tezini Prof. Dr. Yasemin ŞAHAN danışmanlığında başarı ile tamamlayarak mezun olmuştur.  Tez özeti ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

 

Nurcan A. GÜZELSOY/ Ziraat Fakültesi- Gıda Mühendisliği

 Ziraat Fakültesi Doktora öğrencimiz Nurcan A. GÜZELSOY , Badem ve Fındıktaki Alerjen Peptidlerin Proteomiks Tekniği Kullanılarak Tespiti ve Isıl İşlem Sonrası Alerjenlerin Stabilitesinin Araştırılması” konulu Doktora tezini Prof. Dr. Yasemin ŞAHAN danışmanlığında başarı ile tamamlayarak mezun olmuştur. Tez özeti ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

 

Hesna Merve MANAV / Ziraat Fakültesi- Gıda Mühendisliği

 Ziraat Fakültesi Doktora öğrencimiz Hesna Merve MANAV, Gemlik Tipi Sofralık siyah Zeytinlerde Uçucu Aroma ve Sülfür Bileşenlerinin Belirlenmesi” konulu Doktora tezini Prof. Dr. Ozan GÜRBÜZ  danışmanlığında başarı ile tamamlayarak mezun olmuştur. Tez özeti ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

 

İsmail TOSUN / Ziraat Fakültesi- Gıda Mühendisliği

 Ziraat Fakültesi Doktora öğrencimiz İsmail TOSUN , Farklı Üretim Formülasyonları ve Depolama Sürelerinin Blok Tip Eritme Peynirlerinin Kalite Kriterleri Üzerine Etkileri” konulu Doktora tezini Prof. Dr. Ozan GÜRBÜZ danışmanlığında başarı ile tamamlayarak mezun olmuştur. Tez özeti ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

 

Tuğçe ÖZDEMİR/ Ziraat Fakültesi- Gıda Mühendisliği

 Ziraat Fakültesi Yüksek Lisans öğrencimiz Tuğçe ÖZDEMİR , Kırmızı Pancarlı Probiyotik Yoğurt Üretiminde Şeker İkamesi Olarak Stevia Kullanımı” konulu Yüksek Lisans tezini Prof. Dr. Tülay ÖZCAN danışmanlığında başarı ile tamamlayarak mezun olmuştur. Tez özeti ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

 

Ece YILDIZ/ Ziraat Fakültesi- Gıda Mühendisliği

 Ziraat Fakültesi Yüksek Lisans öğrencimiz Ece YILDIZ , Gemlik Çeşidi Siyah Sofralık Zeytinlerin İşlenmesinde Ultrases ve Ozon Uygulamalarının Etkileri” konulu Yüksek Lisans tezini Doç. Dr. Ayşegül KUMRAL  danışmanlığında başarı ile tamamlayarak mezun olmuştur. Tez özeti ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

 

Melisa YAĞCILARI / Ziraat Fakültesi- Gıda Mühendisliği

 Ziraat Fakültesi Yüksek Lisans öğrencimiz Melisa YAĞCILARI , Farklı Ön İşlemler Uygulanarak Vakum Altında Kurutulan Küp Kesim Elmaların Kuruma Karakteristiklerinin ve Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi” konulu Yüksek Lisans tezini Prof. Dr. Ömer Utku ÇOPUR  danışmanlığında başarı ile tamamlayarak mezun olmuştur.  Tez özeti ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

 

Nihan GİRİTLİOĞLU / Ziraat Fakültesi- Gıda Mühendisliği

 Ziraat Fakültesi Yüksek Lisans öğrencimiz Nihan GİRİTLİOĞLU, Kapari Tomurcuğunun (Capparis spp.) Kombu Çayı Üretiminde Toplam Fenolik Bileşen, Antioksidan Kapasite ve Fenolik Bileşenlerinin Biyoalınabilirliğine Etkisi” konulu Yüksek Lisans tezini Prof. Dr. Ozan GÜRBÜZ danışmanlığında başarı ile tamamlayarak mezun olmuştur.  Tez özeti ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

 

Hacer EKŞİ KARAAĞAÇ / Ziraat Fakültesi- Gıda Mühendisliği

 Ziraat Fakültesi Doktora öğrencimiz Hacer EKŞİ KARAAĞAÇ, Bazı Frenk Üzümü Çeşitlerinin Kimyasal Kompozisyonunun Belirlenmesi ve Gıda Sanayiinde Kullanılabilirliğinin Araştırılması” konulu Doktora tezini Doç. Dr.Yasemin ŞAHAN  danışmanlığında başarı ile tamamlayarak mezun olmuştur.  Tez özeti ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

 

 

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [29-Mar-2022 07:11]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [29-Mar-2022 07:11]

İçerik Görüntüleme : [563]