Büyükorhan Meslek Yüksekokulundan “Orman Yangınıyla Mücadele Gönüllüsü” çağrısına tam Destek.

Meslek Yüksekokulumuzun Ormancılık ve Orman Ürünleri, Avcılık ve Yaban Hayatı ile Çocuk Gelişimi bölümlerinde ki öğrenci ve akademisyenlerimiz “Orman Yangınıyla Mücadele Gönüllüsü” olmak için başvuruda bulundu.

Orhaneli Orman İşletme Müdürlüğünce gönüllülere yönelik hazırladığı eğitim ve tatbikata, Büyükorhan Kaymakamız Furkan Öztürk, MYO Müdürümüz  Doç Dr Hüseyin Ovalıoğlu, MYO Müdür Yardımcısı ve akademik personeli ile ve meslek yüksekokulunun Ormancılık ve Orman Ürünleri, Avcılık ve Yaban Hayatı ile Çocuk Gelişimi bölümleri öğrencilerimiz katıldı. Eğitim ve tatbikat  Büyükorhan Orman İşletme Şefliği deposunda gerçekleştirildi.

Gönüllülerin yoğun ilgi gösterdiği eğitimin ilk bölümünde İşletme Müdürü Bora Turan, Müdür Yardımcısı ve İşletme Şefleri tarafından orman yangınları ile mücadele de temel unsurlar ve yangın gönüllülerinin mücadele çalışmalara etkisi ve katkısı üzerine teorik bilgiler işlendi. Teorik bilgilerin ardından uygulama yapılarak eğitim tamamlandı.

Haber Tarihi : [31-May-2022]

Haber Görüntüleme : [1.280]