Bursa Uludağ Üniversitesi Büyükorhan Meslek Yüksekokulu Bursa ili Büyükorhan ilçesinde 2009 yılında kurulmuştur. Yüksekokulumuz öğrencilerine zengin fiziki alt yapısı, güçlü akademik kadrosu ve insancıl çalışanlarıyla çağdaş, modern ve huzurlu bir eğitim ortamı sunmaktadır. Bulunduğu çoğrafi konum bakımından Balıkesir, Bursa, Kütahya üçgeninin ortasında orman alanları içinde yer alan okulumuz, öğrencilerine zengin doğasıyla ve yaylalarıyla doğa sevgisini aşılarken çevredeki ormancılık uygulamalarıyla da kaliteli bir eğitim imkanı sağlamaktadır.
YÜKSEKOKULUMUZDA YER ALAN BÖLÜM VE PROGRAMLAR
ORMANCILIK BÖLÜMÜ
ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
Ormancılık ve Orman Ürünleri Programı, ormancılık sektörüne uygulayıcı personel yetiştirmeyi amaçlayan bir önlisans programdır. İlk öğrencilerini 2010 yılında alarak ön lisans programına başlamıştır. Büyükorhan Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü bünyesinde Avcılık ve Yaban Hayatı Programı Eğitim-Öğretime 2012 yılında başlamıştır. Çocuk Gelişimi Programı 2020 yılında öğrenci almaya başlamıştır.
Programa Yerleşme
Öğrencilerin Programlarımıza yerleşebilmeleri için ÖSYM tarafından yapılan (YKS) Yükseköğretim Kurumları Sınavına girmeleri, TYT puan türünden yeterli puanı almaları ve Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Tercih Bildirim Formunda bu programı tercih etmeleri gerekmektedir.
Mezunların Çalışma Alanları
Ormancılık ve Orman Ürünleri Programı mezunları Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Bölge Müdürlüklerinde Orman Muhafaza Memuru olmakta ve özel sektörde Orman Teknikeri olarak çalışmaktadır. Avcılık ve Yaban Hayatı mezunları Kamu sektöründe Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü bünyesinde Milli parklar, Doğa Koruma, Hassas Alanlar, Yaban Hayatı, Av Yönetimi ve Biyolojik Çeşitlilik Daire Başkanlıklarında Orman Muhafaza Memuru olarak çalışmaktadırlar. Yine özel sektöre ait avlaklarda, av hayvanı üretme çiftliklerinde, av turizmi ile ilgili faaliyetleri bulunan şirketlerde, safari parkları ve avcılık kulüplerinde iş bulabilmektedirler.
Çocuk Gelişimi Programı mezunları Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı resmi ve özel okul öncesi eğitim ve özel eğitim kurumlarında, Yetiştirme yurtlarında, Kreşler, Yuvalar ve Ana okullarında, Çocuk Kulüplerinde, Çocuk kliniklerinde iş bulma imkanına sahiptirler.
Meslekte İlerleme
Ön lisans mezuniyet alanlarına göre Avcılık ve Yaban Hayatı programı mezunları ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS)'nda başarılı oldukları takdirde Orman Mühendisliği lisans programına; Ormancılık ve Orman Ürünleri programı mezunları ise Orman Endüstrisi Mühendisliği ve Orman Mühendisliği lisans programına dikey geçiş yapabilirler. Çocuk Gelişimi Programı Mezunları (DGS) sınavı ile dört yıllık Çocuk Gelişimi lisans programlarına yerleşebilirler.