Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Akademisyenlerinden Erasmus+ Projesi
 Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Akademisyenlerinden Erasmus+ Projesi

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Felsefe Bölümü Başkanı Prof. Dr. Abdülkadir ÇÜÇEN’in yürütücüsü olduğuSustainable Environmental Education by integrating P4C Education into STEAM Courses” (SUSENSTEAM-P4C – Çocuklar İçin Felsefe Pedagojisinin STEAM Derslerine Entegrasyonu ile Sürdürülebilir Çevre Eğitimi) başlıklı Erasmus+ Projesi başlamıştır.

Felsefe Bölümümüzden Dr. Öğr. Üyesi Elif NUYAN, Dr. Öğr. Üyesi Eylem YENİSOY ŞAHİN, doktora öğrencimiz Arzu HASANÇEBİ, Dr. Ramazan AKAN ve Dr. Ahmet ŞENGÜL’ün de araştırmacı olarak görev aldığı proje Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, DOLNOŚLĄSKA SZKOŁA WYŻSZA (Polonya), Gmina Wroclaw Szkola Podstawowa (Polonya, Orta Öğretim Kurumu), Ogres Centra Pamatskola (Letonya, Orta Öğretim Kurumu), ve Learning Hub Friesland (Hollanda, Eğitim Araştırma Kuruluşu) ile ortak olarak yürütülecektir.

Projenin amacı Çocuklar İçin Felsefe (P4C) pedagojisini STEAM (bilim, teknoloji, mühendislik, sosyal bilimler ve matematik) derslerine entegre etmek, bu sayede öğrencilerin bu derslerdeki ilgi ve başarısını artırmak ve öğrencilerde çevreye ve iklim değişimine karşı duyarlılık geliştirmektir. P4C pedagojisi yaygın biçimde öğrencilere eleştirel düşünme, fikirleri topluluk halinde değerlendirebilme, başkalarını dinleyebilme, kendini iyi ifade edebilme, yaratıcı düşünme gibi çeşitli becerilerin kazandırılması için uygulanmaktadır. SUSENSTEAM-P4C projemizin amacı tüm bu becerilerin öğrencilere STEAM dersleri çerçevesinde çevre odaklı olarak sağlanmasıdır.

Projede öncelikle 10-14 yaş aralığındaki öğrencilerle iklim değişimi ve sürdürülebilir çevre anlayışı ile ilişkili STEAM konuları P4C yöntemi ile işlenerek öğrencilerin bu konularda öğrenme, yaratıcı düşünme ve çözüm üretme becerilerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir. Ayrıca öğrencilerle okul dışında sosyal kulüp vb. çalışmalar yürütülerek bu kazanımların uygulama alanına da yansıması hedeflenmektedir. Tüm bu süreçte üretilecek eğitim ve uygulama materyallerinin paylaşımı çevrimiçi platformlar üzerinden sağlanacaktır.

Proje kapsamında ilk toplantımız 22 Eylül 2023 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleştirilmiştir. 4-8 Kasım 2023 tarihinde ise DOLNOŚLĄSKA SZKOŁA WYŻSZA (University of Lower Silesia - Wrocław/Polonya) organizasyonu ile gerçekleşecektir. Bu toplantıda projenin ayrıntıları ve iş planı hazırlanacaktır. İki yıl sürecek projemizin süreç değerlendirme ve yeni aksiyonlar geliştirme toplantıları Letonya ve Hollanda’da yapılacak olup, son değerlendirme toplantısı üniversitemiz bünyesinde gerçekleşecektir.

 

 

Haber: Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [13-Kas-2023]

Haber Görüntüleme : [671]