BAP Projelerinde Görevlendirilen Bursiyer Ücretleri YÖK Tarafından Güncellendi

Değerli Akademisyenlerimiz,

Yükseköğretim Yürütme Kurulu'nun 21.09.2022 tarihli toplantısında alınan karar ile BAP projelerinde görev alan bursiyerlerin aylık ücretlerinin üst limitleri tezli yüksek lisans öğrencileri için 2.550 TL ve doktora öğrencileri için 3.825 TL olarak güncellenmiştir.

Güncellenen bursiyer ücretleri kararın alındığı 21.09.2022 tarihinden itibaren geçerli olup, bursiyer görevlendirmesine olanak tanınan BAP proje türlerindeki yeni başvuruları kapsamaktadır. Ayrıca aynı proje türleri için yürütücülerinin talebi olması halinde ve ilgili projenin bütçe üst limiti elverdiği takdirde, halen değerlendirme sürecinde veya revizyonda olan başvurular için de uygulanabilecektir. Güncel BAP Uygulama Esasları Kılavuzu’nun ilgili hükümlerine göre sözleşmesi imzalanmış olan yürürlükteki projelerde ise bursiyer bütçesinin revize edilmesi, bu projelere ek bütçe tahsis edilmesi ya da bütçe aktarımı yapılması mümkün olmamaktadır.

Bilgilerinize sunar, çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.

Prof. Dr. Mehmet Cansev

BAP Koordinatörü