Formasyon Bilgilendirme

2022-2023 Güz Yarıyılında Pedagojik Formasyon Programı Kapsamında Yürütülen Öğretmenlik Uygulaması I Dersiyle ilgili Önemli Açıklamalar:

1) Uygulama öğretim elemanları ilk hafta içinde (3-7 Ekim 2022) uygulama öğrencileri ile birlikte uygulama okullarına giderek tanışma toplantısı gerçekleştireceklerdir.

2) İlk ve son haftaların dışında kalan 12 haftalık süreç için MEBBİS girişleri gerçekleştirilecektir. Uygulamalar, Öğretmenlik Uygulaması Yönergesi”ne uygun olarak gerçekleştirilecektir. 

3) 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Öğretmenlik Uygulaması I dersi aşağıdaki takvime uygun olarak gerçekleştirilecektir:

  

Tarih

      Etkinlik

3-7 Ekim 2022

  • Uygulama gruplarının ilan edilmesi
  • Fakültede uygulama öğretim elemanı ve uygulama öğrencileri ile toplantı
  • Uygulama okulunu ilk ziyaret
  • Uygulama okulunda uygulama öğrencilerinin dönem uygulama planlarının yapılması

10 Ekim - 11 Kasım 2022 

  • Uygulama okullarında gözlem ve uygulamaların gerçekleştirilmesi ve etkinlik raporlarının öğretim elemanlarına haftalık olarak sunulması
  • Not: MEBBİS girişleri 10 EKİM itibariyle başlayacaktır.

14- 18 Kasım 2022

MEB’e bağlı okullarda "Ara Tatili" haftasıdır. Bu hafta MEBBİS girişi yapılmayacaktır.

 

21 Kasım-6 Ocak 2022

  • Uygulama okullarında gözlem ve uygulamaların gerçekleştirilmesi ve etkinlik raporlarının öğretim elemanlarına sunulması
  • Öğretmenlik uygulaması çalışmalarının değerlendirilmesi ve derslerin sonlandırılması

 

4) Öğrenciler Öğretmenlik Uygulaması I dersiyle ilgili olarak aşağıdaki takvime uygun olarak etkinlikler gerçekleştirecek ve bu etkinliklerle ilgili belgeleri bir dosya halinde dönem sonunda Uygulama Öğretim Elemanına teslim edeceklerdir.

 

5) Öğrencilerinin Uygulama Öğretim Elemanına teslim edecekleri dosyada bulunması gereken bilgi, belge ve materyaller aşağıda listelenmiştir:

6) Uygulama Öğretim Elemanlarının öğrencileri değerlendirmede kullanacağı Öğretmenlik Uygulaması Gözlem Formuna buradan ulaşabilirsiniz.

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [05-Eki-2022 17:18]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [13-Eki-2022 09:03]

İçerik Görüntüleme : [1.677]