Biyosistem Mühendisliği Bölümüne Simülasyon Süt Sağım Sistemi Hibe Edildi
 Biyosistem Mühendisliği Bölümüne Simülasyon Süt Sağım Sistemi Hibe Edildi

BİYOSİSTEM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜNE SİMÜLASYON SÜT SAĞIM SİSTEMİ HİBE EDİLDİ

Bursa Uludağ Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Biyosistem Mühendisliği Bölümü’ne eğitim, öğretim ve araştırmalarda kullanılmak üzere Ayaz Kauçuk Plastik Kalıp Mak. San. Tic. Ltd. Şti. tarafından imal edilen “Melasty” marka “8 Üniteli Simülasyon Süt Sağım Sistemi” hibe edildi.

Hibe konusunda değerlendirme yapan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Turgut “Hayvan yetiştiriciliğinin en önemli mekanizasyon araçlarından olan süt sağım makinası, bu alanda eğitim gören ön lisans-lisans ve lisansüstü öğrencilerine uygulamalı mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmelerine imkân sağlayacak alt yapıda kuruldu. Kurulan sistem, hayvan sağlığı, süt kalitesi ve verimini öncelik kılan teknolojik yeniliklerle sürekli geliştirilecektir. Süt sağım sisteminin Üniversitemize, Fakültemize, Bölümümüze, tüm faydalanıcı öğrenci ve araştırmacılara hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim” dedi.

Biyosistem Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil Ünal ise “Bu hibe ile bölümümüz, fakültemiz ve üniversitemiz büyük kazanım elde etti. Ayaz Kauçuk firması yetkilileri Sn. Hakan Özdoğan ve Sn. Ahmet Özdoğan beylere Üniversite-Sanayi işbirliği nezdindeki tüm maddi-manevi destekleri; ayrıca sağım sisteminin kurulumu için başından beri çaba gösteren ve bizzat kurulumunu yapan firma Ar-Ge müdürü Sn. Kazım Kıyak beye, kurumum ve şahsım adına çok teşekkür eder, şükranlarımı sunarım.” dedi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [30-Tem-2020]

Haber Görüntüleme : [2.012]