2024-2025 AKADEMİK YILI HAZIRLIK SINIFI

2024-2025 eğitim-öğretim yılında üniversitemize yeni kayıt yaptıracak/yaptıran ve zorunlu hazırlık sınıfına tabi olan bir bölümde okuyan veya isteğe bağlı hazırlık okumak isteyen öğrencilerin aşağıdaki açıklamaları dikkatlice okumaları önem arz etmektedir.

1. Lütfen öncelikle bölümünüzde sunulan yabancı dil hazırlık sınıfı eğitiminin kontrol ediniz. Zorunlu ve İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı (Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce) sunan bölümlere ulaşmak için tıklayınız...

2. Lütfen Kayıt ve Muafiyet Sınav takvimini inceleyiniz ve açıklamaları dikkatlice okuyunuz.  Zorunlu ve İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı (Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce) Muafiyet/Seviye Tespit Sınavı ve Kayıt Takvimine ulaşmak için tıklayınız...  

3. 2024-2025 yılı akademik takvimine ulaşmak için tıklayınız... Detaylı akademik takvim (modül araları, sınavlar vb.) ilgili dilin öğrenci el kitabında vardır.

4. İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfına (sadece İngilizce) Başvurmak için tıklayınız... (ÖNEMLİ: Önce kayıt işlemleri tamamlanıp, öğrenci numarası alındıktan sonra başvuru yapılabilmektedir. Yanlış Öğrenci Numarası giren öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılır. Bu form ile akademik takvimde belirtilen sürelerde başvuruda bulunmayan öğrenciler isteğe bağlı İngilizce hazırlık sınıfına katılmazlar. Lütfen başvuruda bulunmadan önce kayıt takvimi, akademik takvim ve öğrenci el kitabını dikkatlice okuyunuz.)

5. Hazırlık Sınıfı Muafiyet/Seviye Tespit Sınavı Sınav Yönergesine (11-12-13 Eylül 2024) ulaşmak için ilgili dilin üzerine tıklayınız (Lütfen sınav ile ilgili yukarıdaki 2. maddeyi dikkatlice okuyunuz): 

(Almanca Muafiyet Sınavı, Arapça Muafiyet Sınavı, Fransızca Muafiyet Sınavı, 11-13 Eylül Zorunlu Hazırlık İngilizce Muafiyet Sınavı, 12 Eylül İsteğe Bağlı Hazırlık Seviye Tespit Sınavı)

6. ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR:

a) Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı eğitimi (Almanca, İngilizce, Fransızca) haftalık 24 ders saati olup, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında derslerin %30'u online (çevrim içi) (2 gün) olarak yapılacaktır. Online derslerde kamera ve mikrofon kullanımı zorunludur.  Eğitim sistemi (modül), online dersler, sıkça sorulan sorular, sınav tarihleri vb. detaylı bilgi için lütfen ydyo.uludag.edu.tr adresinden ilgili dildeki Öğrenci El Kitabını okuyunuz ve oryantasyon eğitime katılımın zorunlu olduğunu unutmayınız.

b) Arapça Hazırlık Sınıfı ise haftalık 22 ders saati olup, tamamı yüz yüze yapılacaktır. Detaylı bilgi için lütfen ydyo.uludag.edu.tr adresinden ilgili dildeki Öğrenci El Kitabını okuyunuz.

c) Haftalık ders programları, kullnalıcak dijital platformlar, eğitim sistemi, online derslerin işleyişi, ders kitapları vb. tüm bilgiler akademik takvimde belirtilen Oryantasyon günlerinde duyurulacaktır. Bu sebeple oryantasyona katılmadan herhangi bir ders kitabı alınmaması önemlidir. Oryantasyon günleri online olarak düzenlenecek olup, Zorunlu ve İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı okuyacak tüm öğrencilerin (Almanca, Arapça, Fransızca ve İngilizce) katılımı zorunludur. Oryantasyon programı ve katılım linkleri ydyo.uludag.edu.tr adresinden 20.09.2024 tarihinde ilan edilecektir. Yabancı Dil Hazırlık sınıfı ile ilgili detaylı bilgi birimlerin öğrenci el kitaplarında mevcuttur. Oryantasyon programına katılmadan önce ilgili dildeki öğrenci el kitabının okunması önemlidir. Öğrenci el kitaplarına ulaşmak için tıklayınız...

d) Yabancı dil hazırlık sınıfı eğitimi ile ilgili Sık Sorulan Sorular için tıklayınız....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [03-Haz-2024 06:58]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [03-Tem-2024 08:54]

İçerik Görüntüleme : [379]