Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Program Çıktıları

Mesleki Eğitim Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MEDEK) tarafından Program Çıktıları (PÇ) olarak adlandırılmakta olan kazanımlar, Bursa Uludağ Üniversitesi Bologna Bilgi Paketi ve Ders Kataloğunda Program Yeterlilikleri (PY) olarak adlandırılmaktadır. Her iki terim de eş anlamları ifade etmekte ve öğrencilerin mezuniyet sonrası elde etmesi amaçlanan kazanımları tanımlamak için kullanılmaktadır. Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı, MEDEK ile ilgili bütün alanlarda Program Çıktıları (PÇ) kavramını benimsemiş ve terim olarak kullanmıştır. Program Çıktıları (PÇ) olarak tanımlanan kazanımlar, yalnızca Bologna Bilgi Paketi ve Ders Kataloğunda Program Yeterlilikleri (PY) olarak tanımlanmaktadır.

 

BİLGİ

PÇ1

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları ile ilgili temel, güncel ve uygulamalı bilgilere sahip olmak.

PÇ2

İş sağlığı ve güvenliği, çevre bilinci ve kalite süreçleri hakkında bilgi sahibi olmak.

 

BECERİ

PÇ3

Muhasebe mesleği için güncel gelişmeleri ve uygulamaları takip edebilmek ve etkin bir şekilde kullanabilmek

PÇ4

Muhasebe mesleği ile ilgili bilişim teknolojilerini (yazılım, program, vb.) etkin kullanarak, Tekdüzen Muhasebe Sistemi ve vergi düzenlemeleri çerçevesinde muhasebe uygulamalarını gerçekleştirebilmek. 

PÇ5

Muhasebe mesleğine ilişkin problemleri ve konuları bağımsız olarak analitik ve eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilmek ve çözüm sunabilme becerisine sahip olmak.

 

YETKİNLİK

PÇ6

Bilgi ve beceriler düzeyinde düşüncelerini Türk dilini kullanarak yazılı ve sözlü iletişim yolu ile etkin bir şekilde sunmak ve anlaşılır bir şekilde ifade edebilmek

PÇ7

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları alanında karşılaşılan ve/veya öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için ekip üyesi olarak sorumluluk alabilmek.

PÇ8

Kariyer yönetimi ve yaşam boyu öğrenme konularında farkındalığa sahip olmak.

PÇ9

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları alanı ile ilgili verilerin toplanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamasında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere sahip olmak.

PÇ10

Bir yabancı dili kullanarak alanındaki bilgileri takip edebilmek ve meslektaşları ile iletişim kurabilmek.   

PÇ11

Muhasebe ve vergi hizmetlerini yerine getirmede mesleki ilkeler ile yasal mevzuata hakim olmak, denetim ve muhasebe standartlarını açıklayabilmek.

PÇ12

Bilanço, gelir tablosu ve ek mali tablolar vb. finansal tabloları düzenleme, analiz etme ve yorumlama yeterliliğine sahip olmak.

PÇ13

Muhasebe ve vergi bilgilerini ekonomi, sosyoloji, hukuk vb. disiplinlerle ilişkilendirmek.  

PÇ14

Ticari bilgi, belge, defter ve bildirimler ile bunların elektronik ortamdaki uygulamalarını yasal düzenlemeler çerçevesinde açıklamak.

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [22-Haz-2024 00:43]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [22-Haz-2024 00:54]

İçerik Görüntüleme : [53]