Haber

29.05.2024 11:26:46

Teknik Bilimler MYO ve MKP Süt Isletmelerine Teknik Geziler

Bursa Uludag Üniversitesi Mustafakemalpasa Meslek Yüksekokulu ögrencileri, dondurma üretimi ve artizan peynir üretim süreçlerini yerinde görmek üzere düzenlenen teknik gezilere katildi.

Teknik Bilimler MYO Dondurma Üretimi Egitimi

Teknik geziler kapsaminda ilk olarak Teknik Bilimler MYO’nun süt islem laboratuvarinda dondurma üretimi gerçeklestirildi. Süt ve Ürünleri Programi'ndan Ögr. Gör. Hakan Sönmez, ögrencilere dondurma üretiminde kullanilan sütün önemi ve bilesimindeki ingredienlerin dondurma kalitesi üzerindeki etkileri hakkinda detayli bilgi verdi. Bu bilgilendirmenin ardindan ögrenciler, dondurma üretim sürecinde karisimin hazirlanmasi, pastörizasyon, sogutma ve dondurma islemlerini birebir uygulamali olarak gerçeklestirdi.

MKP Süt Isletmesinde Artizan Peynir Üretimi Gezisi

Teknik gezinin bir diger duragi olan MKP Süt Isletmeleri, artizan peynir üretim süreçlerini incelemek üzere ziyaret edildi. Fabrika Müdürü Gida Mühendisi Süleyman Demet, ögrencilere firma hakkinda bilgi vererek, üretilen peynir çesitlerini ve bu peynirlerin hangi kosullarda üretildigini anlatti. Ögrenciler, Casari markasiyla üretilen parmesan, mimolette, gouda, cheddar, brie ve rokfor peynirlerinin tadimini yapma firsati buldular. Tadimin ardindan, üretim hatti gezilerek parmesan peynirinin üretim süreci detayli olarak açiklandi. Süt kabulünden peynirin tüketime hazir hale gelmesine kadar olan tüm süreçlerin kontrolünü gerçeklestiren kalite laboratuvarinda yapilan analizler hakkinda da bilgilendirme yapildi.

Bu teknik gezilerde, Mustafakemalpasa Meslek Yüksekokulu Gida Teknolojisi Bölümü ögretim elemanlari Ögr. Gör. Saadet Dilek Yildiz, Ögr. Gör. Dr. Nese Özmen ve Dr. Ögr. Üyesi Pinar Aydinol Sönmez ögrencilere liderlik ettiler. Gezi boyunca ögrenciler, teorik bilgilerini pratik uygulamalarla pekistirme firsati buldular ve süt ürünleri üretim süreçlerini yerinde gözlemleyerek degerli deneyimler edindiler.



Bilgi

Okunma Sayısı: 578
Eklenme Tarihi: 29.05.2024 11:26:46
Güncelleme Tarihi: 29.05.2024 11:26:46

Paylaş