BUÜ MUSTAFAKEMALPAŞA MYO KARİYER YOLCULUĞU İSİMLİ SEMİNERDE DR. ORHAN MOLLASALİH’İ KONUK ETTİ
 BUÜ MUSTAFAKEMALPAŞA MYO KARİYER YOLCULUĞU İSİMLİ SEMİNERDE DR. ORHAN MOLLASALİH’İ KONUK ETTİ

Osmangazi Belediyesi Özel Kalem Müdürü Dr. Orhan MOLLASALİH, Kariyer planlama dersi kapsamında BUÜ Mustafakemalpaşa MYO öğrencileriyle “Kariyer Yolculuğu” başlıklı seminerde buluştu.

Öğrencilerin ve akademisyenlerin yoğun katılımıyla başlayan programda Dr. Mollasalih öğrencilere bilgi ve deneyimlerini aktardı. Dr. Mollasalih, eğitim içeriğinde geleceğin iş dünyasının adaylarına öncelikli olarak kendilerini tanımaları ve kendilerinin farkında olmaları gerektiğini belirtti. Zeki veya akıllı olmaktan çok bireyin bu zekayı ne kadar iyi ve faydalı şekilde yönlendirebildiğinin öneminden bahseden Dr. Mollasalih çalışılacak piyasayı, piyasanın aktörlerini tanımanın, doğru mesleği seçmenin, prensip sahibi olmanın, azimli, saygılı, donanımlı, sorumluluk sahibi olmanın, azmin ve çalışkanlığın ve yeniliklere açık olmanın önemini örneklerle öğrencilere aktardı. Dr. Mollasalih, Öğrencilerin, öğrenim hayatları ve iş hayatları boyunca yapabilecekleri tembelliğin ve yerinde saymanın ortaya çıkartabileceği sonuçların ne kadar olumsuz olabileceğini örneklerle açıkladı. Seminerin son kısmında öğrencilerle soru-cevap etkinliği düzenlendi ve öğrenciler iş hayatıyla ilgili merak ettikleri soruları sorma fırsatı buldular. Ayrıca Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi Koordinatörü de olan Dr. Orhan MOLLASALİH müzeden, Osmangazi ilçesinin tarihinden de bahsederek özellikle Bursa dışından gelen öğrencileri Bursa’yı tanımaya ve gezmeye davet etti.

Etkinliğin sonunda Mustafakemalpaşa MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet ÖZ tarafından Dr. Orhan MOLLASALİH’e teşekkür belgesi ve yüksekokul tarafından üretimi gerçekleştirilen taflan reçeli, domates salçası, ceviz reçeli ve erişte hediye edildi. Etkinlik Prof. Dr. Mehmet ÖZ’ün, kariyer yolculuğunda azimli, çalışkan olmanın ve doğru mesleği seçmenin öneminden bahsetmesi ve Dr. Orhan MOLLASALİH’e etkinliğe katılımlarından ve desteklerinden dolayı teşekkür etmesiyle sona erdi.

 

                     

 

            ​​​​​​​       

 

​​​​​​​          

 

​​​​​​​

​​​​​​​

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [15-Ara-2022]

Haber Görüntüleme : [817]