Mustafakemalpaşa MYO ile Tat Gıda A.Ş. Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
 Mustafakemalpaşa MYO ile Tat Gıda A.Ş. Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Bursa Uludağ Üniversitesi Mustafakemalpaşa MYO ile Tat Gıda A.Ş. Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

          Bursa Uludağ Üniversitesi Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu, akademik, bilimsel ve pratik çalışma ortamının genişletilmesi amacıyla çeşitli kurum ve kuruluşlarla protokoller imzalamaya devam ediyor. Üniversite-özel sektör iş birliğinin arttırılmasının hedeflendiği girişimlerle öğrenciler için istihdam, iş yeri eğitimi ve staj imkânları sağlanması hedefleniyor.

          BUÜ Mustafakemalpaşa MYO Yönetimi, Tat Gıda A.Ş. işletmesi ile çok yönlü bir iş birliği protokolü imzaladı. Protokolde, bilimsel araştırma, eğitim-öğretim ve uygulama alanlarında ortak çalışmalar yapmak, üniversite-sanayi iş birliğine katkıda bulunmak amaç olarak belirlendi. Kurumlar arasında ortak eğitim ve çalışma ağının oluşturulacağı protokol ile Yüksekokul öğrencilerine teknik gezi, staj ve eğitim desteği sağlanacak. Tat Gıda A.Ş. yetkilileri, personel istihdamında da BUÜ Mustafakemalpaşa MYO mezunlarına öncelik vereceklerini ifade ettiler. İmza törenine BUÜ Mustafakemalpaşa MYO Müdürü Prof.Dr. Mehmet ÖZ, Müdür Yardımcısı Öğr.Gör.Dr. Neşe ÖZMEN, Tat Gıda A.Ş. İşletmeler Direktörü Ahmet BOZ, İnsan Kaynakları Direktörü Tülay DEMİR, İnsan Kaynakları Biriminden Özlem AYDOĞDU ve Burcu UYSAL katıldı.

Staj ve İşyeri eğitimi desteği programlarımıza olan ilgiyi artıracak

          Yüksekokul Müdürü Prof.Dr. Mehmet ÖZ, bu iş birliği protokolü sayesinde öğrenciler için uygulama alanları oluşturulacak olmasından, iş yeri eğitimi ve staj açısından önemli imkânlar kazanılacak olmasından duyduğu memnuniyeti belirterek, protokol kapsamındaki eğitimlerin Gıda Teknolojisi Programı öğrencilerinin staj ve iş yeri eğitimiyle başlayacağını, bahar dönemi itibariyle de Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü programları öğrencilerinin de değerlendirileceğini sözlerine ekledi. Ülke ekonomisinin talep ettiği gerekli milli, ahlaki değerlere ve mesleki kabiliyete sahip, yenilikçi teknolojilere açık, piyasada aranan ara meslek elemanları yetiştiren, mensubu olmaktan gurur duyulan bir Yüksekokul vizyonuyla hareket ettiklerinin altını çizen Müdür ÖZ, “Öğrencilerimiz için akademik eğitimin pratikle desteklenmesi ve nitelikli staj desteğinin verilmesi Yüksekokul programlarımıza olan ilgiyi artıracaktır. “diye konuştu. Destek ve ilgileri için Tat Gıda A.Ş. işletmesine ve yöneticilerine teşekkür eden Prof. Dr. Mehmet ÖZ sektörle iş birliklerinin devam edeceğini belirtti.

 

 

                                                       

 

 

 

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [28-Eki-2022]

Haber Görüntüleme : [1.057]