Duyuru

2.09.2020 16:01:00

TESYEV BURSU DUYURUSU

        Yüksekokulumuzda önlisans ögrenimini gören ögrencilerden, örgün egitimine devam eden ve maddi destege ihtiyaci olan engellilere, Yönetmeliklerinde belirlenen adaylik ve seçilme sartlarini yerine getirmeleri halinde burs yardimi yapilacaktir. Bursiyer olabilecek ögrencilerimizin asagida bulunan müracaat formlari ve eklerini 30 Eylül 2020 tarihine kadar yüksekokulumuz ögrenci isleri bürosuna teslim etmeleri gerekmektedir.

 

TÜRKIYE ENGELLILER SPOR YARDIM ve EGITIM VAKFI

YÜKSEK ÖGRENIM ÖGRENCILERI TESYEV BURSU DUYURUSU

 

       Vakfimiz, Devlet üniversitesi bünyesinde yer alan fakülte, enstitü, yüksekokul, konservatuar veya meslek yüksekokulunda ön lisans,  lisans veya lisansüstü ögrenimi gören, Atatürk ilke ve devrimlerine bagli, milli duygulara sahip, saglam karakterli, güvenilir ve basarili engelli ögrencilerden, asagida belirtilen aday olma sartlarini yerine getirenlere, seçilmeleri halinde, burs yardimi yapmaktadir. 

Bursiyerlerin belirlenmesi ve seçiminde, ailenin ekonomik durumu, kardes ve okuyan kardes sayisi, barinilan yurt ya da konut durumu gibi maddi unsurlar ile ögrenim görülen okul veya sinif, giris puani, okulun giris taban-tavan puani, ögrenim süresince alinan dersler, notlar ve genel not ortalamasi ile karne gibi basari durumunu belirleyici unsurlar etkendir. 

Burslar her yilin Ekim ayi ile bir sonraki yilin Haziran ayi (dahil) arasinda geçen 9 aylik ögretim süresince ödenmekte, diger aylarda ödeme yapilmamaktadir.

Bursiyerin basarisizligi veya maddi durumunda düzelme gibi burs ödemesine mani bir durum ortaya çikmadikça TESYEV bursu mezun oluncaya kadar devam ettirilmektedir.

TESYEV bursu karsiliksizdir. Ancak, gerçeklerin saklanmasi, yalan beyan veya benzeri nedenlerle, ihtiyaci olan baska birinin burs almasina mani olarak, haksiz gelir elde edenlere yapilan burs ödemeleri yasal faiziyle birlikte geri alinir. Bu nedenle burs ödemesine baslanmadan önce, bursiyer ve ailesinden, burs uygulamasinin kurallarini ve müeyyidelerini kabul ettigine dair bir taahhütname alinmaktadir.

Bursiyer adaylarinin basvuru formunda yer alan beyanlari ile okul dosyalarindaki bilgilerin dogrulugu, diger vakif, dernek, vs. kurumlardan burs alip almadigi hususlari arastirilmaktadir.

TESYEV BURSIYERLIGI IÇIN ADAY OLMA SARTLARI; 

  1. Engel durumu % 40 ve daha yukari derecede olmalidir.

  2. Türkiye Cumhuriyeti vatandasi olunmalidir.

  3. Mal varligi ve gelir durumuna göre ailece maddi destege ihtiyaç duyulmali, 30 yasin üzerinde veya evli olunmamalidir.

  4. Kazanç getiren herhangi bir iste çalisiyor olunmamali, gelir getirici herhangi bir mal varligi bulunmamalidir.

  5. TESYEV disinda bir baska kurumdan burs alinmamalidir. (Kredi ve Yurtlar Kurumundan ögrenim kredisi alinabilir)

  6. Örgün egitim türüne devam edilmelidir.

  7. Kayit olunan yilda  basvuruda bulunulmali veya ara siniflardan basvuru yapiliyor ise son sinifta okuyor olunmamalidir. (Meslek        yüksekokullarinin ikinci sinif ön lisans ögrencileri hariç )

 

ADAY OLAMAYACAKLAR;

      Vakif ve özel üniversite ögrencileri ile uzaktan egitim ögrencileri (açik ögretim, disaridan egitim ve yaygin egitim) burs uygulamamizin disindadir. Bu ögrencilerimizin ve adaylik sartlarini tasimayan diger ögrencilerin müracaatlari degerlendirmeye tabi tutulmayacaktir.

BASVURU SEKLI;

         Burs müracaati, devam edilen ögretim kurumunun kendi bünyesinde kurulu bulunan burs komisyonu kanaliyla yapilmalidir. Basvuru formu, TESYEV’in web sitesinden (www.tesyev.org), bürosundan veya duyuru yapilan ögretim kurumundan temin edilebilir. Formlar eksiksiz ve dogru olarak doldurulmali ve ekinde istenilen belgelerle birlikte 16 Ekim 2020 tarihine kadar ögretim kurumlarinin ilgili burs bürosuna teslim edilmelidir. Zira TESYEV’e yapilan sahsi basvurular geçersiz sayilacaktir. 

BASVURU FORMUNA EKLENECEK BELGELER;   

  1. Yüksek  ögrenimine  yeni  kayit  yaptirmis  müracaatçilar  için  YKS  sonuç belgesinin örnegi (e-devlet veya ÖSYM'den alinabilir),          kaydolunan ögretim kurumunu ve devam edecegi sinifi gösteren ögrenci belgesi,

  2. Ara sinifta  okuyan müracaatçilar  için ögrenim süresince  aldiklari  dersleri, notlari ve genel not ortalamasini gösteren not dökümü      belgesi (transkript) ve ögrenci belgesi,

  3. Nüfus Müdürlügünden alinmis “Vukuatli nüfus kayit örnegi” (tüm aile fertlerini gösterir belge.) 

  4. Ailenin ikamet ettigi yerlesim yerini gösteren “Yerlesim Yeri ve Diger Adres Belgesi” (e-Devletten alinabilir), 5. Nüfus cüzdani fotokopisi,

  1. 2 adet fotograf (son alti ayda çekilmis olmali, arkasina ad soyad yazilmalidir),

  2. Adli sicil kaydi (e-Devletten alinabilir),

  3. Devlet Hastanesinden alinmis, engel  % sini gösteren saglik raporu,

  4. Anne, baba ve ögrenciye ait tapu bilgilerini gösterir belge, varsa listedeki her malin detayli dökümü, yoksa da e-devletten isim       görünür halde olmadigina dair çikti/ekran görüntüsü (e-Devletten alinmali),

  5. Anne,  baba  ve  ögrenci  adina   araç  varsa,  araç  tescil   belgesi,  yoksa   e-devletten isim görünür halde kayit olmadigina dair         çikti/ekran görüntüsü (e-Devletten alinmali),

  6. Varsa   anne, baba  veya  ögrenciye  ait  sosyal yardimlasma ve dayanisma vakfindan alinmis gelir  tespiti belgesi ve  sonuç belgesi,  12. Çalisan anne ve babaya ait maas veya ücret bordrosu, 

  1. Çalismayan anne ve babalar için SGK’da kayitli olmadiklarina iliskin belge (e-Devletten alinabilir),

  2. Emekli anne veya baba için aylik maasini gösteren belge (e- Devletten alinabilir),

  3. Varsa gelir ve emlak vergisi beyannamelerinin fotokopisi,

  4. Ögrenci olan kardesi var ise ögrenci belgesi,

  5. Is bankasi hesap cüzdaninin fotokopisi.

 

BASVURU FORMU

TAAHHÜTNAME

 

 

 

 



Bilgi

Okunma Sayısı: 1006
Eklenme Tarihi: 2.09.2020 16:01:00
Güncelleme Tarihi: 2.09.2020 16:01:00

Paylaş