Bir süre önce fakültemizde yapilan ögrenci memnuniyet anketinin sonuçlari ögretim elemanlariyla paylasildi. Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü ögretim üyelerinden Dr. Ögr. Üyesi Turgay Gündüz hazirladigi sunumu Ibnü’l-Cezerî salonunda ögretim elemanlariyla paylasti.
Programin açilis konusmasini dekanimiz Prof. Dr. Bilal Kemikli yapti. Anketlerin bize ayna teskil ettigini söyleyerek sözlerine basladi. Fakültemizin gelenegi olan bir fakülte oldugunu vurgulayan Kemikli, zamani iyi okuyup gelecekle ilgili daha nitelikli bir perspektif iktiza etmemiz gerektiginin bilinciyle bu faaliyetleri yaptiklarini söyledi. Bölüm baskanlariyla daha önce buna benzer ufak çapli iki toplanti yaptiklari söyleyerek bu toplantilardan iki sonuç çiktigini aktardi. “Bunlardan ilki güz ve bahar dönemi derslerinin paydaslarin talepleri ve sosyal degisimin getirdikleri çerçevede tekrar düzenlemesidir. Ikinci olarak ise anabilim dallarinin yürüttügü seçmeli derslerden bazilarinin miâdini doldurdugunu görüyoruz. Bu derslerin ögrencinin kisisel bakisini temin etmenin yaninda paydaslarin da beklentisini saglayacak sekilde yenilenmesidir.” dedi.
Uluslararasi fakülte olmanin 72 ülkeden ögrenci getirip okutmak olmadigina vurgu yaparak Mevlana, Erasmus gibi programlarla yurtdisina giden ögrencilerin yeterli dil birikimini elde edebilecegi derslerin de gündeme alindigini söyledi. Gençlerimiz soru ve sorunlarina tenkit ve tezyifle degil, dogrudan cevap vermemiz gerektigi üzerinde durdu. Yakin gelecekte gençler arasinda artan inanç zayifligi ve aile bagi eksikligi gibi konularda çalismalar gerçeklestireceklerini bildirdi. Akademisyenlerimizin akillardaki sorulara cevap verebilecek nitelikte çalismalar ortaya koymalari gerektigini, elimizdeki imkânlari bu yönde kullanmamiz gerektigini söyledi.
Ardindan sunumuna baslayan Turgay Gündüz, ankete 1124 ögrencinin katildigini söyledi. Ankette sorulan her sorunun cevabini ve çikarimlarini detaylariyla ögretim elemanlarimiza aktardi.
Anket sonuçlarina göre yerli ögrencilerin ders seçerken dersin kolayligindan ziyade dersin hocasi hakkindaki düsüncelerin etkili oldugunu söyledi. Ayrica ders seçiminde kisisel ilginin, dersin içeriginin ve hocanin kimligini etkili oldugunu, yabanci ögrencilerde ise dersi geçme odakli seçim yapildigini aktardi. Gündüz’ün aktardigi anket sonuçlarinin bir kismi su sekildedir:
Birinci ögretim ögrencilerinin GANO ortalamasi : 2,93.
Ikinci ögretim ögrencilerini GANO ortalamasi : 2,91.
Fakültemiz GANO ortalamasi : 2,93.
Siniflara göre GANO ortalamasi
1.Siniflar : 2,84
2.Siniflar : 2,86
3.Siniflar :2,89
4.Siniflar :2,93
Evli ögrencilerin ortalamasi : 2,98
Bekar ögrencilerin ortalamasi : 2,92
Yas kategorilerine göre basari siralamasi:
1- 20 yas ve alti
2- 31-40 yas arasi
3- 21-25 yas arasi,
4- 25-30 yas arasi
Gano ortalamasi bazinda bölgelere göre basari siralamasi
1- Ortadogu
2- Türkiye
3- Güney Afrika ve Dogu Asya
4- Avrupa-Amerika
5- Afrika
6- Kuzey ve Orta Asya