Haber

20.09.2022 23:54:04

YÜKSEKOKUL MÜDÜRÜ PROF. DR. HASAN BASRI ÖCALAN SÜLEYMAN ÇELEBI VE MEVLIT GELENEGI SEMPOZYUMU’NDA “VAKIF KÜLTÜRÜ VE MEVLIT” HAKKINDA BILGI VERDI.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve UNESCO tarafindan 2022 yilinin ‘Süleyman Çelebi Yili’ ilan edilmesi nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanligi, Atatürk, Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu (AYK), Türk Dil Kurumu (TDK), Bursa Büyüksehir Belediyesi ve Bursa Uludag Üniversitesi isbirliginde Süleyman Çelebi ve Mevlit Gelenegi Sempozyumu 16-18 Eylül 2022 tarihleri arasinda düzenlendi. Sempozyum, Süleyman Çelebi’nin Çekirge’deki türbesinde yapilan anma töreni ile basladi. Anma törenine Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Türkiye Bilimler Akademisi Baskani Prof. Dr. Muzaffer Seker, Bursa Uludag Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, BUÜ ögretim üyesi ve program koordinatörü Prof. Dr. Bilal Kemikli ile BUÜ ögretim üyesi Iznik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Basri Öcalan da katildi.

Iki gün süren sempozyum etkinlikleri kapsaminda Ulu Camide Cuma Namazi öncesinde mevlit okunurken, Atatürk Kongre Kültür Merkezi Orhangazi Salonu girisinde Süleyman Çelebi Resim Sergisi açildi. Serginin ardindan baslayan sempozyumun açilis törenine Bursa Valisi Yakup Canbolat, Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Türk Dil Kurumu Baskani Prof. Dr. Gürer Gülsevin, Türkiye Bilimler Akademisi Baskani Prof. Dr. Muzaffer Seker, TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir ile akademisyenler katildi.

Sempozyum açilis konusmasinda Bursa Uludag Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz “Bursa’nin en köklü üniversitesi olarak özellikle sosyal bilimler alaninda Bursa’nin kültür ve sanat hayatinda ihtiyaç duydugu her noktada olmaya çalistiklarini” söyledi. “Üniversite bünyesinde 2007 ve 2009 yillarinda yine Süleyman Çelebi Sempozyumu düzenlediklerini” hatirlatan Kilavuz, “Bu tip hizmetlerin kolay olmadigini arkasinda yillar öncesinden baslayan çalismalar oldugunu” kaydetti.

Sempozyuma çok sayida yerli ve yabanci akademisyen konusmaci olarak katilirken, Iznik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Basri Öcalan da “Vakif Kültürü ve Mevlit” hakkinda katilimcilara detayli bilgi verdi.



Bilgi

Okunma Sayısı: 1184
Eklenme Tarihi: 20.09.2022 23:54:04
Güncelleme Tarihi: 20.09.2022 23:54:04

Paylaş