BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİNDE İŞ KAZASI BİLDİRİMLERİNİ YAPMAK ÜZERE GÖREVLENDİRİLEN PERSONELLERE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE EĞİTİM VERİLDİ.

İş kazası bildirimlerini yapmak üzere görevlendirilen personellere, Bursa Uludağ Üniversitesi öğrencilerinin ve çalışanlarının iş kazası geçirmeleri durumunda, Üniversite bünyesinde yer alan sorumluların yapması gerekenler anlatıldı. Eğitimde; ilgili kanun ve yönetmelikler kapsamında işveren, çalışan ve öğrencilerin izleyeceği yollara ilişkin formlar ve süreçler tanıtıldı. İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörü Doç. Dr. Nurettin YAMANKARADENİZ’in ön bilgilendirme yaptığı ve nezaretinde gerçekleştirilen eğitimi Tarık KELLECİ verdi. Eğitimlerde, iş kazalarının azaltılması için alınması gereken önlemlerin daha sonra nasıl ele alınacağı da yer aldı.

Bursa Uludağ Üniversitesi çalışanları için iş güvenliği tedbirlerini sürekli olarak iyileştirmeye çalıştıklarını ifade eden İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörü Doç. Dr. Nurettin YAMANKARADENİZ, "Bursa Uludağ Üniversitesi çalışanlarına 6331 sayılı yasanın zorunlu koştuğu konularda eğitimler verdik. Birimlerde Acil Durum Planları ve Risk Değerlendirmelerini de hızla yapıyoruz. İş sağlığı ve güvenliği noktasında tüm süreçlerle ilgili pek çok konuda çalışmalarımız devam ediyor. Oluşturduğumuz formlarla ve eğitimlerle iş kazalarını önleme konusunda sistematik olarak önlem alabilecek noktada olacağız.” dedi.

İş Kazası Yaşanması Durumunda Yapılacaklar

İş Kazası Bildirim Formu
Örnek İş Kazası Bildirim Formu (Doldurulmuş)

Haber Tarihi : [11-Eki-2020]