Gemlik Asim Kocabiyik MYO Deniz ve Liman Isletmeciligi ögrencilerinin 2010 yilinda kurmus oldugu Gemlik Denizcilik Toplulugu ilk dönemin ilk seminer etkinligini 22 Ekim 2018 tarihinde Gemlik Asim Kocabiyik Meslek Yüksekokulu HV.SAV.ASTSUBAY ÜSÇAVUS MEHMET KORAY PINAR SEMINER SALONUNDA gerçeklestirdi. Seminere MAVITEC BV Gemlik Lojistik Müdürü Esma Deniz Yilmaz, DHL Freight Bursa Is Gelistirme Müdürü Erkan Çelik, MSC Gemi Acentesi Gemi Operasyon Memuru Necati Özaydin konusmaci olarak katildi.
Konusmacilar genel olarak egitim hayatlari, is tecrübeleri, denizcilik sektörünün avantaj ve dezavantajlari, is imkânlari, kendilerinin yasamis oldugu sorunlari hakkinda ögrencileri bilgilendirdiler. Konusmacilardan ilk olarak söz alan Necati Özaydin ‘’Deniz ve Liman Isletmeciligi’’ mezunu oldugunu ve okul sonrasinda izlemis oldugu yollari ögrencilere aktardi ve kendilerini gelistirmeleri gerektigini ifade etti.
Mavitec B.V. Lojistik Müdürü Esma Deniz Yilmaz yapmis oldugu sunumla teknolojinin lojistik üzerinde etkisi hakkinda bilgilendirme yapti. Drone teknolojisinin, yapay zekanin, blockchain teknolojisinin, 3d yazicilarin gelecekte lojistik sektörünü nasil etkileyecegi hakkinda bilgi aktararak herkesin tekonoloji alaninda kendisini gelistirmesi gerektigi üzerinde durdu.
DHL Freight Is Gelistirme Müdürü Erkan Çelik DHL firmasini ve Bursa’da vermis olduklari hizmetler hakkinda bilgi aktardi. Lojistik sektörü ve is süreçleri hakkinda bilgi aktaran Çelik ögrencilere is yasaminda basarili olmanin yolunun sevdikleri isi yapmaktan geçtigini söyledi.
Seminere Gemlik Asim Kocabiyik MYO Deniz ve Liman Isletmeciligi Programi ögrencileri, Gemlik Denizcilik Toplulugu üyeleri Deniz ve Liman Isletmeciligi Programi ögretim elemanlari ve sektörden temsilciler katildi.



