TURKLİM Kariyer Port Projesini Anlattı
 TURKLİM Kariyer Port Projesini Anlattı

Gemlik Denizcilik Topluluğu güz dönemi için son seminerini Türkiye Liman işletmeleri Derneği (TÜRKLİM) ile gerçekleştirdi. Gemlik Asım Kocabıyık MYO HV.SAV.ASTSUBAY ÜSÇAVUŞ MEHMET KORAY PINAR SEMİNER SALONUNDA gerçekleşen seminere Türkiye Liman İşletmecileri Derneği Genel Sekreteri İrfan BİLGİN, Türkiye Liman İşletmecileri Derneği Personel Belgelendirme Mrk. Md. Yard. Ozan Altürk, Türkiye Liman İşletmecileri Derneği Mükemmeliyet Merkezi Sorumlusu Talha Altun katıldılar. 

TURKLİM Kariyer Port Mükemmeliyet Merkezi Projesi ve  Liman Çalışanlarının Belgelendirilmesi konusu anlatıldı. İlk olarak konuşmasını gerçekleştiren İrfan Bilgin liman işletmelerinde çalışanların mesleklerine ilişkin Ulusal Yeterliliklerin hazırlanması çalışmalarına başlamadan önce Türkiye’de Mesleki Yeterliliklerin oluşturulmasını desteklemek amacıyla Avrupa Birliği tarafından finanse edilen VOC-TEST Projesi Hibe Programı için derneklerinin TÜRKLİM Kariyer - Port: ''Model Mesleki Yeterlik Ve Personel Belgelendirme Merkezi Kurulması' projesini proje ortaklarından birinin de Gemlik Asım Kocabıyık MYO olarak başvurduklarını ve belgelendirme merkezini bu kapsamda kurduklarını belirtti. KARİYER-PORT Belgelendirme merkezi ile limanlarda çalışanlara ilişkin yazılı ve performans sınavları yapılarak belgelendirme işlemlerinin başladığını belirtti. 

Türkiye Liman İşletmecileri Derneği Personel Belgelendirme Mrk. Md. Yard. Ozan Altürk yaptığı sunumda limanlarda çalışanların görev tanımları ve meslekler üzerinde durdu ve belgelendirme süreçleri hakkında bilgi verdi. Bu kapsamda limanlarda Liman Operasyon Müdürü, Liman Terminal Şefi, Ambar ve Antrepo Şefi, Liman Vinç operatörü – SSG/RTG, Mobil Vinç Operatörü, Liman saha Operatörü – CRS/ECS, Puantör, Forklift Operatörü, Pompa Tank saha Operatörü, İşaretçi, Araç Yükleme Operatörü, Kapı/ Kantar Görevlisi, Terminal Çekici Operatörü, Liman Operasyon Planlamacısı mesleklerinin belgelendirme süreçleri hakkında bilgi verdi. 

Türkiye Liman İşletmecileri Derneği Mükemmeliyet Merkezi Sorumlusu Talha Altun gerçekleştirdiği sunumunda Kocaeli Sanayi Odası (KSO), Türkiye Liman İşletmecileri Derneği (TÜRKLİM) ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) iş birliğinde limancılık sektörü için nitelikli iş gücü yetiştirmek hedefiyle hayata geçirilen, "Kariyer Port Mükemmeliyet Merkezi" Projesini anlattı. Proje kapsamında liman saha istif makinesi operatörlüğü, mobil vinç operatörlüğü ve liman vinç operatörlüğü eğitimleri verildiğini dile getirerek, "Projede eğitim süreleri takribi 15 gün oluyor. Bugüne kadar 30'a yakın kişiyi eğittiklerini belirtti. Ayrıca kursiyerlerin TÜRKLİM bünyesindeki Kariyer Port Personel Belgelendirme Merkezi'nde sınava girip başarılı olmaları halinde mesleki yeterlilik belgesini de alacaklarını ve Mesleki Yeterlilik Belgelerinin mecburi hale geleceğini belirtti. 

Seminer sonunda Gemlik Denizcilik Topluluğu Başkanı Enes Ceylan bu dönemin çok yoğun bir şekilde geçirildiği her hafta düzenli olarak seminerler ile sektör çalışanlarını ve firmaları öğrenciler ile buluşturduklarını ve her hafta Salı ve Çarşamba günleri yapılan İngilizce Öğrenme aktiviteleri ile İngilizce bilgilerini geliştirmeye çalıştıklarını belirtti. Ceylan etkinliklerin bahar döneminde aynı şekilde devam edeceğini belirtti ve öğrenci arkadaşlarına bu seminer ve etkinlikleri kendi kariyerleri için takip etmeleri gerektiğini belirtti. 

Seminere Öğr.Gör. E. Murat TACAR, Öğr. Gör. Yusuf SARIKAYA, Öğr. Gör. İbrahim SAPMAZ, Gemlik Denizcilik Topluluğu Üyeleri, Gemlik Asım Kocabıyık MYO Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı ile Makine Programı öğrencileri katıldı. 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [08-Mar-2018]

Haber Görüntüleme : [939]