Gıda Teknolojisi Öğrencilerinden Aroma Meyve Suları Fabrikasında Teknik Gezi
 Gıda Teknolojisi Öğrencilerinden Aroma Meyve Suları Fabrikasında Teknik Gezi

Yüksekokulumuz Gıda Teknolojisi Programı 2. sınıf öğrencileri, Doç. Dr. Azime ÖZKAN KARABACAK eşliğinde Aroma Meyve Suları Fabrikasına teknik gezi düzenledi. Öğrenciler, meyve suyu üretim sürecinin tüm aşamalarını gözlemleyerek teorik bilgilerini sahada pekiştirme fırsatı buldular. Fabrika gezisi boyunca, meyve suyu üretimindeki hazırlık, pastörizasyon, dolum ve paketleme gibi tüm adımlar uygulamalı olarak gösterildi.  Ayrıca, konsantre ve son ürün depolarını gezerek hammaddeden ürün aşamasına geçişin nasıl sağlandığını yerinde inceleme fırsatı yakaladılar.

Üretim hattındaki aşamaların yanı sıra, öğrencilere kalite kontrol laboratuvarı da tanıtıldı. Burada, kalite standartlarını sağlamak için yapılan analizleri gözlemleyerek bazı temel analizleri uygulamalı olarak deneyimlediler. Bu teknik gezi, öğrencilerin üretim süreçleri ve kalite kontrol uygulamaları hakkında kapsamlı bilgi edinmelerine olanak sağlayarak sektöre hazırlıklarına önemli bir katkı sundu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [05-Kas-2024]

Haber Görüntüleme : [182]