BUÜ’nün acı kayıpları
 BUÜ’nün acı kayıpları

Türkiye’yi sarsan Kahramanmaraş merkezli büyük depremde Bursa Uludağ Üniversitesi’nde (BUÜ) eğitim gören 5 öğrenci hayatını kaybetti. Bölgede ikamet eden öğrencilere yönelik yapılan çalışmalarda Kahramanmaraş’ta 2, Gaziantep’te 1, Adıyaman'da 1 ve Hatay’da da 1 öğrencinin enkaz altında kalarak vefat ettikleri anlaşıldı.

BUÜ, deprem afetinin ardından aldığı acı haberlerle bir kez daha sarsıldı. Büyük felaketin ardından Üniversite Yönetiminin talimatıyla bölgede yaşayan öğrencilerin durumlarını belirlemek için Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı geniş çaplı bir anket çalışması başlattı. Farklı iletişim kanalları üzerinden ikamet adresleri üzerinden tüm öğrencilerle tek tek irtibat kurulmaya çalışıldı. Yaklaşık 1000 öğrenci veya yakınlarına ulaşılarak, herhangi bir kayıpları olup olmadığı, sağlık durumları ve genel ihtiyaçlarına dair bilgi alındı. Yapılan aramaların ardından ilk etapta 5 öğrencinin hayatını kaybettiği anlaşıldı.

4 ÖĞRENCİ HAYATINI KAYBETTİ

Üniversitenin yürüttüğü kayıp belirleme çalışmalarında depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ta BUÜ’de eğitim gören 2 öğrencinin vefat ettiği belirlendi. Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencisi Fazlı Açıkgöz ile Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulu Makine Programı öğrencisi Mustafa Gözel, Maraş’ta hayatını kaybederken; Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Programı öğrencisi Hicri Toprak'ın Adıyaman'da; Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencisi Alperen Aksan’ın Antakya Hatay’da; Veteriner Fakültesi öğrencisi Sedanur Yakar’ın ise Gaziantep’te vefat ettiği bilgisine ulaşıldı. Kayıplar Üniversite Yönetimi tarafından teyit edildi. Öğrencilerin arkadaşları ile akademik ve idari personelin de büyük bir üzüntü yaşadığı aktarıldı.

ACIMIZ KATLANARAK ARTIYOR

Deprem felaketini ilk öğrendikleri andan itibaren büyük bir üzüntü duyduklarını kaydeden BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, aldıkları kayıp haberleri ile acılarının katlanarak arttığını vurguladı. Üniversitenin tüm birimleri ile bir yandan deprem bölgesine yardımlar hazırladıklarının bilgisini veren Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, öte yandan da 10 ilde ikamet eden öğrencilere ulaşılması için geniş çaplı bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Yaklaşık 1000 öğrenci veya yakını ile tüm iletişim kanallarını kullanarak irtibat kurmaya gayret ettiklerini belirten Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Öğrencilerimizle birebir görüşemediğimiz durumlarda, aileleri veya ikinci derece yakınlarına ulaşmaya çalıştık. Depremin en fazla etkilediği şehirler olan Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep ve Hatay’da toplam 5 öğrencimizin hayatını kaybettiği bilgisine ulaştık. Bu bilgileri de teyit ettik. Çok üzüntülüyüz. Yavrularımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve arkadaşlarına sabırlar diliyorum. Türkiye’miz çok büyük kayıplar yaşadı. Ülkemizin ve Milletimizin de başı sağ olsun. Dimdik ayakta durmak ve kayıplarımızı en aza indirmek için çalışmak zorundayız. Bu zor günleri de el birliğiyle atlatacağız. Yaraları hep birlikte saracağız. Rabbim, yar ve yardımcımız olsun” açıklamasında bulundu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [14-Şub-2023]

Haber Görüntüleme : [899]