GIDA TEKNOLOJİSİ PROGRAMI ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMALARINI SUNDU

Yüksekokulumuz Gıda teknolojisi Programı öğrencileri 2021-2022 Güz Yarıyılında Ambalajlama teknolojileri dersi kapsamında işlenen “Ambalaj materyalleri” ve “Ambalajların geri dönüşümü” konuları kapsamında yaptıkları araştırmaların sunumlarını gerçekleştirdi.

Dünya, doğal kaynakların hızla tükendiği ve tükenen kaynakların telafisinin çok güçleştiği bir durumdadır. Sürdürülebilir çevre çalışmaları kapsamında son yıllarda tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çalışmalar yapılmaktadır. Bu nedenle, Ambalajlama Teknolojileri dersi kapsamında öğrencilerimiz, çeşitli ambalaj materyallerinin geri dönüştürülerek yeniden kullanımı, ambalaj okuryazarlığı gibi konularda yaptıkları araştırmaları paylaşarak bilinçlendirme çalışmalarına katkı sağladırlar.

Önümüzdeki aylarda yaptıkları araştırmaların sonuçları ve bireysel katkıların faydaları ile ilgili geliştirecekleri projeyi de Gemlik’te farklı eğitim kurumları ile gerçekleştirmeyi planlıyorlar.

Haber Tarihi : [03-Oca-2022]

Haber Görüntüleme : [1.230]