KAYIT YENİLEME/DERS SEÇİM TAKVİMİ

Katkı Payı / Öğrenim Ücreti yatırma

05.09.2022 - 30.09.2022
Ders Seçimi

27.09.2022 (Saat:10.00) - 30.09.2022 (Saat 23.59)

Tezli Yüksek Lisans ve Doktora öğrencilerinin mezuniyet işlemleri Enstitü Yönetim Kurulu tarafından onaylanıncaya kadar her yarıyıl Tez Danışmanlığı  ile Yüksek Lisans / Doktora Uzmanlık Alan Derslerine kayıtlanmaları gerekmektedir.

KATKI PAYI/ ÖĞRENİM ÜCRETİ TABLOSU

KAYIT YENİLEME VE DERS SEÇİMİ TAKVİMİ

DERS KAYIT İŞLEMLERİ

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Takvimi çerçevesinde yukarıda belirtilen tarihlerde Öğrenci Otomasyon Sistemi(NOKTA)/UNİSİS Öğrenci Otomasyonu üzerinden yapılmaktadır. Birinci örgün öğretimde öğrenim görüp normal öğrenim süresini aşan öğrenciler ile ikinci örgün öğretim (İ.Ö.) öğrencileri öğrenim ücretlerini yatırdıktan sonra ders seçim işlemi yapacaklardır.

KATKI PAYI/ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEME İŞLEMLERİ

Birinci örgün öğretimde öğrenim görüp normal öğrenim süresini aşan öğrenciler ile ikinci örgün öğretim (İ.Ö.) öğrencilerinin belirtilen tarihlerde öğrenim ücretlerini anlaşmalı banka Halk Bankası aracılığıyla kredi kartı/ATM veya şubelerine yatırmaları gerekmektedir. Ücret ödemesi gerektiği halde ödeme yapmayan öğrenciler ders seçim aşamasına geçemeyeceklerdir.

Öğrenciler, her yıl öğretim birimlerinin özelliğine göre Cumhurbaşkanı Kararı ile belirlenen ve Üniversitemizce ilan edilen miktardaki katkı paylarını, yılda iki kez akademik takvimde belirtilen katkı payı/öğrenim ücreti yatırma ve kayıt yenileme tarihlerinde yatırmak zorundadırlar.

Sadece Katkı Payı/Öğrenim Ücreti ödemesini yapmış olmak veya sadece Öğrenci Otomasyon Sistemi üzerinden ders seçme işlemi yapmış olmak kayıt yenileme işleminin yapıldığı anlamına gelmez, öğrencilerin her iki işlemi de gerçekleştirmiş olmaları gerekir.

Kayıt yapılmayan derslere devam edilemez ve sınavlarına girilemez.

DİKKAT! Kararda yetkili makamlarca yapılacak değişiklikler nedeniyle ya da Yönetim Kurulunca belirlenecek katkı payı/öğrenim üceti tutarlarından dolayı oluşacak olumlu ya da olumsuz farklar, takip eden Bahar Yarıyılında katkı payı/öğrenim ücreti ile birlikte alınır.

AÇIKLAMA:

Katkı Payı/Öğrenim Ücreti ödemelerinin Akademik Takvimde yer alan “Katkı Payı/Öğrenim Ücreti Yatırma Süresi” tarihleri arasında yatırılması gerekmektedir.

Katkı payı/Öğrenim Ücreti ödeme işlemlerinin Halk Bankası aracılığıylaBursa Uludağ Üniversitesi Katkı Payı/Öğrenim Ücreti Kurumsal Hesabına yatırılması ve açıklama kısmında öğrenci numarası, ad-soyad bilgilerinin yer alması gerekmektedir.

Ödeme işlemleri sadece Türkiye Halk Bankası Şubelerinden/ATM'lerinden veya Öğrenci Otomasyon Sistemi üzerinde yer alan Öğrenim Bilgileri Bölümü “Kredi Kartı İle Ödeme (1420)” sekmesinden yapılmaktadır. EFT/HAVALE ile ödeme kabul edilmemekte olup Üniversitenin herhangi başka bir IBAN/Hesap numarasına ücret yatırılmaması gerekmektedir. (IBAN'A YATIRILAN ÜCRETLER GEÇERSİZDİR!)

IBAN NUMARALARINA YAPILAN ÖDEME İŞLEMLERİ SİSTEME DÜŞMEDİĞİ İÇİN ÖDEME İŞLEMLERİNİN YUKARIDA BELİRTİLDİĞİ ŞEKİLDE YAPILMASI GEREKMEKTEDİR.

IBAN SÖYLEYEREK VEYA EFT/HAVALE İLE YAPILAN TÜM ÖDEMELER

GEÇERSİZ SAYILMAKTADIR!