YÜKSEKOKUL MÜDÜRÜMÜZDEN ŞEHİR VE KÜLTÜR AKADEMİSİ’NE SEMİNER

Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Öğretmen Akademileri projesi kapsamında düzenlenen Şehir ve Kültür Akademisi’nin konuğu Yüksekokul Müdürümüz Prof. Dr. Hasan Basri Öcalan idi. Tarihi Bursa Hazireleri ve Mezarlıkları hakkında yaptığı konuşmasında, mezar taşlarının önemine vurgu yapan Prof. Öcalan, bu taşların bir şehrin ve şehirde yaşayan milletin tapusu olduğunu belirtti. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile hazırlamış olduğu Tarihi Bursa Mezar Taşları projesinden bahseden Öcalan, bu proje dahilinde Bursa Hazireleri, Emirsultan Mezarlığı, Pınarbaşı Mezarlığı (2 cilt) adlı çalışmaların basıldığını, 5. ciltin de Alachırka Mezarlığı ve Kaybolan Mezarlıklar adıyla basılacağını müjdesini verdi. Konuşma esnasında son yüzyılda Bursa’da birçok mezarlığın bilinçli/bilinçsiz yok edildiğini, bu mezarlıklardaki taşların kaybolduğunu belirten Prof. Öcalan, “Abdal Mehmed Camii ve civarında teşekkül eden Deveciler Mezarlığı’nın kaybolan ve izleri tamamen silinen mezarlıklardan biri, bu mezarlıkta Bursa Tarihini yazan Baldırzade Mehmed Selisi, Bursa’ya kırk çeşme yaparak Uludağ’dan su getiren Karaçelebizâde Abdülaziz Efendi’nin mezartaşları yok edilmiştir. Ondan yadigâr olarak Abdal Mehmed Camii’nin bahçesindeki çeşme kalmıştır.” dedi.

Bursa’daki öğretmenlerin yanı sıra, tarih ve kültür meraklısı kimselerin de dineldiği etkinlik, Proje koordinatörü Yunus Emre Altuntaş’ın Yüksekokul Müdürümüze plaket takdimi ve fotoğraf çekimi ile son buldu.

Haber Tarihi : [12-Mar-2024]

Haber Görüntüleme : [188]