.

Rahmetli Asım Kocabıyık'ın bilim, kültür, sanat sevgisini kendimize rehber bildiğimiz ve onun bu mirasını günümüzde yaşatıp yeni nesillere de aktarmayı hedeflediğimiz bu yolda gelin geleceğe hep birlikte yelken açalım...

Uludağ Üniversitesi Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulu Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı öğrencileri; Gemlik Denizcilik Topluluğu organizasyonunda, Borusan Holding kurucusu merhum Asım Kocabıyık'ı anmak üzere online olarak Asım Kocabıyık Bilim, Kültür ve Sanat Haftası düzenliyorlar.

Bilim, Kültür ve Sanat alanında gençlerin merakla beklediği ‘’Geleceğe Yelken Aç’’ sloganıyla yola çıkan etkinlik 24 Aralık 2020 Cumartesi online ortamda başlıyor. 14.00 de başlayacak olan programın ilk açılış konuşmasını Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz yapacak, daha sonrasında Asım Kocabıyık Meslek yüksekokulu müdürü Prof. Dr. Yahya Işık devam edecek. Ardından Açılış konuşmalarına Borusan Kocabıyık Vakfı Eğitim Danışmanı, Gemlik Asım Kocabıyık MYO Kurucu Müdürü sayın Prof. Dr. Abdurrahim Korukcu devam edecek. Son olarak da Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı Öğrenci Temsilcisi Ahmet Faruk Yıldırım konuşmalarını yaptıktan sonra programa tam anlamıyla start verilecek.15.00 de aynı platform üzerinden devam edecek olan etkinlik de Borusan Gemlik Kampüsü koordinatörü Serdar Özkaleli ‘’Hasretle Asım Kocabıyık’’ konulu program ile Merhum Asım Kocabıyık’ı ölüm yıl dönümünü anacak. Programlar hız kesmeden devam edecek. Saatler 17.00 yi gösterdiğinde ise ‘’Hedef 2023 Türk Denizciliğinin Gelecek Vizyonu’’ yayını ile devam edecek. Bu yayın da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürü Sayın Ünal Baylan konukları olacak. Saatler 19.30’u gösterdiğinde ise Kaptan Ayşe Aslı Başak ile ‘’Denizde kadın’’ teması konuşulacak. Pandemi dönemini fırsata çeviren Gemlik Denizcilik Topluluğu programlarına 30 Aralık’ a kadar hız kesmeden devam edecek.

Etkinlik 26 – 30 Aralık tarihleri arasında beş gün sürecek. Öğrencilerin eğitim aldıkları yıllarda sektörü tanımalarını sağlayacak etkinlikte ilk günden itibaren dolu dolu bilim, kültür ve sanat temalarıyla birbirinden değerli konukları ağırlayacaklar. Türkiye’nin birçok yerinden dinleyicilerin katılımıyla gerçekleşen etkinlik gençlerin biim, kültür ve sanat yönünden geleceği için büyük bir önem taşıyor.

Program detayları için @denizvelimanisletme_gemlik instagram adresinden ya da www.uludag.edu.tr/gemlik web sayfasından ulaşabilirsiniz.

Programımıza bu adresten ulaşabilirsiniz:

Not: Program linkinde sorun yaşıyorsanız topluluğumuzun instagram sayfasındaki linki de kullanabilirsiniz.

Haber Tarihi : [24-Ara-2020]

Haber Görüntüleme : [1.768]