Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği

 

Sivil Havacılık ve Sivil Hava Ulaştırmacılığı  ülkemiz ve dünya ekonomisinde payı artan bir sektördür. Zaman geçtikçe bu sektörden hizmet alan insan ve işletme sayısı artmakta buna paralel olarak da bu alanda istihdam imkânları çoğalmaktadır.  

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı bu alanda bulunan eleman açığını kapatmayı, havacılık sektöründeki ulusal ve uluslararası kuruluşlarda başarıyla çalışabilecek,  işletmecilik, temel havacılık, lojistik ve güncel ekonomi bilgileri ile donatılmış ilgili yeterliliklere sahip yönetici ve ara eleman adaylarını yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

“Sivil Hava Ulaştırma İşletmecisi” unvanını alan mezunlar, tüm havayolu şirketleri, hava alanları, havaalanı yer hizmetleri, ikram ve kargo şirketleri ile diğer lojistik ve turizm kurumlarında istihdam edilebileceklerdir.

DGS sınavı ile geçiş yapılabilecek 4 yıllık programlar arasında İşletme, Lojistik Yönetimi, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Uluslararası Lojistik, Ulaştırma ve Lojistik, Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği bulunmaktadır.

 

 

 

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [07-Eki-2019 20:35]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [(Veri Yok)]

İçerik Görüntüleme : [14.322]