Gıda Teknolojisi Programi

       Gida sanayindeki üretimi ve verimliligi artirabilmek için bilinçli üretici ile onlara yol gösterecek yetismis ara elemanlara büyük gereksinme duyulmaktadir. Bu programin amaci, gida endüstrisinde çalisacak ara insan gücünü yetistirmektir. Gida Teknolojisi Programi mezunlari, gida hammaddeleri, gidalarin bilesimi, islenmesi, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik kalite kontrolü, gida güvenligi ve gida mevzuati hakkinda teorik ve pratik bilgilere sahip olup, bu bilgi birikimi ile gida sanayinde üretim ve kalite kontrol laboratuarlarinda "Gida Teknikeri? olarak ve mevzuatin verdigi yetkiyle de "Sorumlu Yönetici" olarak görev yapabilmektedirler. Gida Teknikeri, çalisma alanindaki görevi itibariyle üst düzey yönetici ve/veya mühendis ile teknisyen arasinda bulunan, teknisyenden daha fazla teorik bilgiye sahip bir ara teknik elemandir. Tekniker, yönetime karsi sorumlu olup usta ve teknisyenlerin çalismalarini denetler.

       Bu açilardan bakildiginda, meslek yüksekokullarinin "Gida Teknolojisi? programina büyük sorumluluk düsmektedir. Bu inanç ve görüs dogrultusunda hazirlanan programlar, büyük bir titizlikle uygulanmaktadir. Program çerçevesinde hammaddeden baslanarak, gida ürünleri genis bir yelpazede ele alinmakta ve tüm yönleriyle irdelenmektedir. Ögrenciler; teknolojik verilerin de yardimiyla, günümüz kosullarina uygun sekilde ve en iyi biçimde bilgilendirilmekte ve teorik bilgilerini çevredeki gida fabrikalarinda uygulamaya dökmek suretiyle de becerilerini gelistirerek, deneyim kazanmaktadir. Böylece, meslegin donanimlarini kazanmis olarak, hayata atilmaya hazir duruma gelmektedir.

       Diger programlarda oldugu gibi, mezunlarimiz dikey geçis sinavlarina girerek lisans egitimi veren fakültelere devam edebilme olanagina da sahiptir.



Bilgi

Okunma Sayısı: 8834
Eklenme Tarihi: 7.10.2019 23:29:47
Güncelleme Tarihi: 10.02.2025 09:47:38

Paylaş