ÖZEL ELLERE DOKUNAN ELLER PROJESİ KAPSAMINDA DÜZENLENEN TEMSİLİ MEZUNİYET TÖRENİ
 ÖZEL ELLERE DOKUNAN ELLER PROJESİ KAPSAMINDA DÜZENLENEN TEMSİLİ MEZUNİYET TÖRENİ

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu bahçesinde organize edilen Özel Çocuklarımızın Mezuniyet töreni çok anlamlı görüntülere sahne oldu. 

Özel Çocuklarımızın Mezuniyet  törenine Yenişehir Kaymakamı Mustafa GÜNEY,  Yenişehir Belediye Başkanı Ercan ÖZEL, İlçe Jandarma Komutanı ÜSTĞMN.Ünal USTA, İlçe Emniyet Müdürü Erdoğan BAYDEMİR,İlçe Müftüğü Din Hizmetleri Uzmanı Osman İNAL, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Fatma POLAT, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa AYAZ, Engelliler Derneği Başkanı Harun SAK,akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Unutmayalım ki, bir toplumun gerçek gücü, içindeki her bireyin güçlendirilmesiyle ölçülür.

Mezuniyet töreninde konuşan Yüksekokul Müdürümüz Prof.Dr.Nazmi İZLİ, Yüksekokulumuz ile Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan “Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında özel çocuklar için geliştirilen “Özel Ellere Dokunan Eller” projesi kapsamında farklı atölye çalışmaları ile özel çocuklarımızın sosyal, duygusal, fiziksel ve bilişsel gelişim alanlarını destekleyerek topluma sosyal entegrasyonlarını sağlamayı amaçlayan projenin ortaya çıkmasını sağlayan Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, İlgili Şube müdürlerimize, öğretmenlerimize ve Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı öğretim elemanlarımıza ve verdikleri desteklerden dolayı sayın kaymakamımıza, sayın belediye başkanımıza ve buraya gelerek bizlere güç katan tüm misafirlerimize şükranlarımı sunuyorum diyerek açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Her çocuğun özel ve eşsiz olduğunu kabul etmek, onların yeteneklerini ve potansiyellerini görmek için ilk adımdır. Her çocuk, hayal kurma ve gerçekleştirme yeteneğine sahiptir. Özel çocuklarımızın da hayalleri ve hedefleri vardır. Bizler onların bu hayallerini desteklemek ve gerçekleştirmek için elimizden geleni yapmalıyız. Onlara inanmak ve onlara güç vermek, onların yaşamlarında önemli bir rol oynamaktadır. Özel çocuklarımıza sevgiyle ve anlayışla yaklaşmalıyız. Onların yeteneklerini ve yapabileceklerini görmek, onların güvenlerini artıracak ve başarılarına katkı sağlayacaktır şeklinde konuşmasına devam etmiş ve “Unutmayalım ki, bir toplumun gerçek gücü, içindeki her bireyin güçlendirilmesiyle ölçülür.” diyerek sözlerini noktaladı.

Açılış konuşmalarının ardından özel öğrencilere anı belgeleri  ilçe protokolu tarafından isimleri ve hobileri söylenerek takdim edildi. Tören, mezun öğrencilerin kep atmasıyla ve Yüksekokulumuz Gıda Teknolojisi Programı öğrencileri tarafından hazırlanan dondurma ikramı ile sona erdi.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [16-May-2024]

Haber Görüntüleme : [180]