Ortak Zorunlu Yabancı Dil I-II Ek Muafiyet Sınavı

Açıklama:

1. 2547 sayılı kanunun 5(ı) maddesi doğrultusunda tüm Lisans ve Ön lisans bölümlerinin 1. sınıflarında okutulan Ortak Zorunlu Yabancı Dil I-II dersleri üniversitemizde Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından uzaktan eğitim şeklinde sunulmaktadır.

2. Bu dersler için 20.09.2022 tarihinde yapılan Yabancı Dil I-II Muafiyet sınavına sistem sorunlarından dolayı katılamayan öğrenciler için 05.10.2022 tarihinde saat 14:00-15:00 arasında Ek Muafiyet Sınavı yapılacaktır. Ek Muafiyet sınavı Yabancı Diller Yüksekokulu Ali Osman Sönmez Kampüsünde yüz yüze yapılacak olup sınav başvuruları 03.10.2022 tarihinde sona erecektir.

3. Yabancı Dil I-II Muafiyet sınavı B1+ düzeyinde olup, sınav her biri eşit puan değerinde olan toplam 50 soruluk çoktan seçmeli sorudan oluşmaktadır. Bu sınavdan 100 tam puan üzerinden 50 puan ve üzeri bir puan alan öğrenciler Yabancı Dil I-II derslerinden muaf sayılırlar. Bu sınava katılan öğrencilerin sonuçları harf notları ile birlikte bölümlerine yazılı olarak bildirilecektir.

4. Bu sınav katılmayan öğrenciler 1. sınıfta okutulan Ortak Zorunlu Yabancı Dil I-II  (İngilizce, Almanca, Fransızca) derslerinden birini seçmek zorundadırlar.

5. Bu sınav Hazırlık Sınıfı Muafiyeti yerine geçmez ve hazırlık sınıfı okuyacak öğrenciler bu sınava katılamazlar.

Online Başvuru Linki

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular