LVS AKREDİTASYON

Laborant ve Veteriner Sağlık Programı Eğitim Amaçları

EA1- Hayvan sağlığı alanında temel bilgi ve becerilere sahip, laboratuvar uygulamalarında uzmanlaşmış, bilgisayar destekli kayıt ve takip sistemlerini bilen,

EA2- Meslek etiği ve deontolojisine uygun davranan, hayvan refahı ve insan sağlığını öncelikli gözeten, iş sağlığı ve güvenliği, çevre ve kalite süreçleri konularında bilinçli, alanında karşılaşılan sorunları çözebilmek için ekip üyesi olarak sorumluluk alabilen,

EA3- Hayvan sağlığı ve hastalıkları, laboratuvar analizleri, aşı uygulamaları, ilk yardım ve hayvan bakımı gibi konularda güçlü bir teorik altyapı ile desteklenen uygulamalı eğitim sunarak, Veteriner hekimlere bu konularda yardımda bulunarak her türlü uygulamayı yürütebilen,

EA4- Bilgi ve beceriler düzeyinde düşüncelerini, Türk dilini kullanarak, yazılı ve sözlü iletişim yolu ile etkin bir şekilde sunabilen, bir yabancı dili kullanarak alanındaki bilgileri takip edebilen ve meslektaşları ile iletişim kurabilen, kariyer yönetimi ve yaşam boyu öğrenme konularında farkındalığa sahip, sahada çalışabilecek nitelikli veteriner sağlık teknikerleri yetiştirmektir.




Laborant ve Veteriner Sağlık Program Çıktıları (2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı)
 
  BİLGİ
PÇ1 Laborant ve Veteriner Sağlık konuları ile ilgili temel, güncel ve uygulamalı bilgilere sahip olmak.
PÇ2 İş sağlığı ve güvenliği, çevre bilinci ve kalite süreçleri hakkında bilgi sahibi olmak.
  BECERİ
PÇ3 Veteriner Teknikerliği mesleği için güncel gelişmeleri ve uygulamaları takip edebilmek ve etkin bir şekilde kullanabilmek.
PÇ4 Veteriner Teknikerliği mesleği ile ilgili bilişim teknolojilerini (yazılım, program, vb.) etkin kullanabilmek.
PÇ5 Veteriner Teknikerliği mesleğine ilişkin problemleri ve konuları bağımsız olarak analitik ve eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilmek ve çözüm sunabilme becerisine sahip olmak.
  YETKİNLİK
PÇ6 Bilgi ve beceriler düzeyinde düşüncelerini Türk dilini kullanarak yazılı ve sözlü iletişim yolu ile etkin bir şekilde sunmak ve anlaşılır bir şekilde ifade edebilmek.
PÇ7 Laborant ve Veteriner Sağlık alanında karşılaşılan ve/veya öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için ekip üyesi olarak sorumluluk alabilmek.
PÇ8 Kariyer yönetimi ve yaşam boyu öğrenme konularında farkındalığa sahip olmak.
PÇ9 Laborant ve Veteriner Sağlık alanı ile ilgili verilerin toplanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamasında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere sahip olmak.
PÇ10 Bir yabancı dili kullanarak alanındaki bilgileri takip edebilmek ve meslektaşları ile iletişim kurabilmek.   
PÇ11 Hayvan türleri ve ırkları ile ilgili temel özellikleri tanımlar, bakım ve besleme ile sağlık hizmetleri konusunda uygulamaları yapar.
PÇ12 Veteriner hekime muayene, görüntüleme ve cerrahi uygulamalar sırasında yardımda bulunur ve veteriner hekim tarafından planlanan her türlü uygulamayı yürütür.
PÇ13 Hayvan sağlığı ile ilgili laboratuvar ortamını ve işleyişini açıklar, laboratuvar hijyeni ve güvenliğini uygular.
PÇ14 Hayvan haklarını, hayvan refahı ve etik kuralları açıklar.


 


Bilgi

Okunma Sayısı: 20
Eklenme Tarihi: 28.05.2025 13:25:37
Güncelleme Tarihi: 28.05.2025 13:25:45

Paylaş