DERS SEÇİMİ YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

1- Öğrenciler, öncelikle alttan kalan derslerini tamamlamak zorundadır. Alttan kalan derslerini ve dönem derslerini aldıktan sonra GANO’suna göre belirlenen AKTS yüküne göre üstten ders alabilirler. Öğrencilerin ders seçimi yaparken bölüm sayfasında yer alan ders planına göre seçim yapmaları gerekmektedir.

2-Öğrenciler, 3., 4., 5. ve 6. dönemlerde 4 AKTS değerinde ikişer, 7. ve 8. dönemlerde 3 AKTS değerinde üçer tane alan içi seçmeli ders almak zorundadır.

3-Öğrenciler, 3., 5., ve 6. yarıyıllarda olmak üzere en az 10 AKTS değerinde üç alan dışı seçmeli ders almak zorundadır.

4- GANO’su 1.80’in altında olan öğrenciler, yeni ders alamaz. Bu durumda olan öğrenciler not yükseltme amacıyla öncelikle başarısız olduğu derslerden başlamak ve dönemsel AKTS yükünü aşmamak kaydıyla geçmiş yıllardaki derslerine tekrar kaydolabilirler.

5- Öğrencilerden;

a) GANO’su 1.80-1.99 arası olanlara, 30 AKTS,

b) GANO’su 2.00-2.99 arası olanlara, 40 AKTS,

c) GANO’su 3.00 ve üzerinde olanlara, 50 AKTS, kredi yükü kadar ders almasına izin verilir.

6- Eğitim-öğretim programlarından kaldırılan derslerden başarısız olanlar ile bu dersleri ilgili yarıyıl/yılda alamayan öğrenciler, yerine konulan eşdeğer derslerden sorumlu olurlar.

7-Öğrencinin devamsızlıktan kalmadığı dersi tekrar alması durumunda devam zorunluluğu yoktur. Dersten devamsızlıktan kalan öğrenci dersi tekrar aldığında derse devam etmek zorundadır.

8- Bir seçmeli dersten başarısız olan öğrenci, aynı dersi tekrar edebileceği gibi dersin ait olduğu yarıyılda/yılda yer alan farklı bir seçmeli dersi de alabilir.

9-Kayıt olmak istediğiniz seçmeli derslerin bazılarını dersin kontenjanının dolması sebebiyle seçemeyebilirsiniz. Bu durumda yapmanız gereken halen kontenjanı bulunan dersleri seçmektir. İstediğiniz dersi alamadığınız için kontenjan arttırımı KESİNLİKLE YAPILMAYACAKTIR. Ancak öğrencinin aldığı derslerde çakışma olması durumunda kontenjan arttırımı yapılabilir. Kontenjan arttırımı ile Öğr. Gör. Ayşe ENERGİN (ayseenergin@uludag.edu.tr) ve Arş. Gör. Dr. Semra AKGÜL (semraakgul@uludag.edu.tr)  ilgilenecektir. Mail yoluyla hocalarınızla iletişime geçebilirsiniz.

10-Ders kayıtlarıyla ilgili sorun yaşadığınızda mutlaka danışmanlarınızla iletişime geçmeniz gerekmektedir.

 

DERS PLANI İÇİN TIKLAYINIZ

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [14-Eyl-2023 08:34]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [14-Eyl-2023 08:34]

Duyuru Görüntüleme : [1.046]