Lisans Programı

Bursa Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı lisans programı için, adayların lise ve dengi okul diplomasına sahip olması ve ÖSYM tarafından yapılan sınavdan yeterli puanı almış olması gerekir.


Bölümümüz 8 yarıyıl üzerinden toplamda 136 (240 AKTS) kredilik bir sisteme tabidir.


Lisans programımızda her yarıyıl için alınması gereken ortak zorunlu dersler, alan içi zorunlu dersler, alan içi seçmeli dersler ve belirli yarıyıllarda bulunan alan dışı (genel seçmeli) dersler bulunmaktadır. Türk Dili ve Edebiyatı alanında lisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin, almaları gereken zorunlu ve seçmeli derslerin tümünü başarıyla tamamlaması ve genel ağırlıklı not ortalamasının (GANO) 4.00 üzerinden en az 2.00 olması gerekir.


Her öğrencinin dönem başında ders kaydı yaptırması,  dönem sonu sınavına girebilmesi içinse derslerin en az %70’ine devam etmiş olması gereklidir. Öğrenciler, her ders için 1 (bir) ara sınav ve 1 (bir)  yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınavın katkısı %40, yarıyıl sonu sınavının katkısıysa %60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Yarıyıl sonu sınavından en az 50 puan alma zorunluluğu vardır. Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar. DC ve DD notları şartlı başarılı notlardır. Öğrencinin DC veya DD notu aldığı bir dersten başarılı olması için genel ağırlıklı not ortalamasının en az 2.00 olması gerekir. Öğrenci dönem sonunda başarısız olduğu derslerden -devamsızlıktan kalmamış olma şartıyla- bütünleme sınavına girebilir. Bütünleme sınav puanı yarıyıl sonu sınav notunun yerine geçer.


Program başarılıyla tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında Türk Dili ve Edebiyatı Bilim alanında lisans derecesine sahip olunur.

Bursa Uludağ Üniversitesi'nin 20 Eylül 2020 tarihli lisans eğitim ve öğretim yönetmeliğine erişmek için tıklayınız.

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [07-Eki-2019 20:35]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [22-Eyl-2020 11:40]

İçerik Görüntüleme : [7.533]