“AKILLI GENÇLER YARIŞIYOR” YARIŞMASI

“AKILLI GENÇLER YARIŞIYOR” YARIŞMASI ÇAĞRI MEKTUBU

 

            Dünya edebiyat tarihine bakıldığında bazı karakterlerin diğer oluşturulan karakterlere göre daha özgün bir konumda olduğu görülür ve dolayısıyla akıllarda daha çok yer alır. İ.A. Gonçarov tarafından kaleme alınan Oblomov karakteri de sahip olduğu özgünlük ile dikkatleri her daim üstüne çekebilmiştir. Bu bağlamda yüzyıllardır ilişki içerisinde bulunan Rusya ve Türkiye’nin kuvvetli bağını güçlendirmek amacıyla “Akıllı Gençler Yarışıyor” adlı bir yarışma programının ikincisini düzenliyoruz.

Yarışmanın ilki 27.11.2021 tarihinde Ankara’da F.M.Dostoyevskiy hakkında düzenlenmiş ve öğrenciler tarafından büyük ilgi görmüştür. Yarışmada dereceye giren 5 öğrenci Rusya’da tam burslu olarak eğitim görme imkânı kazanmıştır. Yarışmanın büyük ilgi görmesi ve büyük yazar İ.A. Gonçarov’un 210. Doğum yılı olması nedeniyle “Akıllı Gençler Yarışıyor” yarışma programının 2.sini düzenliyoruz.

Yarışma ile ilgili detaylı bilgiler aşağıda verilmiştir.

 

  1. Ankara Rusya Bilim ve Kültür Merkezi (Rossotrudniçestvo) himayelerinde Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Ardahan Üniversitesi, İstanbul Gelişim Üniversitesi, MAPRYAL, Rusça Öğretmenleri ve Çevirmenleri Derneği ve Hece Yayınları’nın da katkılarıyla gerçekleşecek olan “Akıllı Gençler Yarışıyor” yarışması 08.10.2022 tarihinde Ankara’da gerçekleşecektir.
  2. Yarışmaya başvuru tarihleri 15.02.2022-15.09.2022 tarihleri arasındadır. Belirtilen tarihler dışındaki başvurular değerlendirilmeye alınmayacaktır.
  3. İçerisinde bulunduğumuz yıl büyük yazar İ.A.Gonçarov’un 210. doğum yılı olması hasebiyle yarışmanın konusunu yazarın “Oblomov, Yamaç” eserleri, yazarın sanatsal hayatı ve felsefesi oluşturmaktadır.
  4. Yarışma iki bölümden oluşacak, katılımcılara İ.A.Gonçarov’un hayatı ve yukarıda belirtilen eserleriyle ilgili sorular yöneltilecektir.
  5. Yarışmanın ilk ayağında etkinliğe katılacak olan öğrenciler bağlı bulundukları kurumdaki eğitmenler tarafından seçilecek, ikinci bölümde ise Ankara Rusya Bilim ve Kültür Merkezi’nde yarışmanın final ayağına gireceklerdir. Final ayağına her eğitim kurumundan en fazla 3 öğrenci katılabilir.
  6. Yarışmaya dil ve edebiyat fakültelerinin lisans bölümlerinin son sınıf öğrencileri katılabilecektir.
  7. Tüm yarışmacılara katılım belgesi verilecektir. Lisans öğrencileri arasından 1. olan yarışmacı Rusya Federasyonu’nda yüksek lisans programında burslu olarak okumaya hak kazanacaktır.
  8. Yarışmaya katılım ücretsiz olup yarışmacıların Ankara’daki konaklama ve diğer ihtiyaçları yarışmacıların adına katılmış oldukları kuruma aittir.
  9. Ekte verilen katılımcı formu doldurularak yarışmaya katılım sağlanabilir.
  10. Yarışmaya katılım sağlayacak öğrencilerin mutlaka https://education-in-russia.com​ adresindeki Rusya Federasyonu eğitim bursuna başvurarak kayıt yaptırması gereklidir. Bursa kayıt yaptırmayan öğrenciler yarışmada derece alsa dahi burstan bu yıl yararlanamayacaklardır.
  11. Yarışmanın dili Türkçedir. Yarışmanın iletişim adresi: akilligencler@mail.ru  

 

İki ülke arasındaki kültürel bağın kuvvetlendirilmesi adına düzenlemiş olduğunuz yarışmaya katılımınız bizleri onurlandıracaktır. Saygılarımızla

 

 

Düzenleme Kurulu Adına

Prof. Dr. Bahar GÜNEŞ

 

 Akıllı Gençler Yarışıyor proje metni için tıklayınız.

Akıllı Gençler Yarışıyor Eylem Planı için tıklayınız.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [09-Mar-2022 12:18]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [09-Mar-2022 12:18]

Duyuru Görüntüleme : [802]