“Z KUŞAĞINDAN İ.S. OBLOMOV’A MEKTUP” KOMPOZİSYON YARIŞMASI

“Z KUŞAĞINDAN İ.S. OBLOMOV’A MEKTUP” KOMPOZİSYON YARIŞMASI ÇAĞRI MEKTUBU

 

            İ.A. Gonçarov tarafından kaleme alınan “Oblomov” eseri gün yüzüne çıktığı andan itibaren hem Rus hem de dünya edebiyatında hatrı sayılır bir başarı yakalamıştır. Bu başarı günümüzde de etkisini sürdürmekte ve hala büyük yazarın eseri tartışmaların odak noktasında yer almaktadır. Bu bağlamda geleceğimizin teminatı gençlerimizin Oblomov’a bakışı önem arz etmektedir. Oblomov’un nasıl algılandığını gençlerimizin gözüyle görmek amacıyla bir kompozisyon yarışması düzenliyoruz. Yarışma ile ilgili detaylı bilgiler aşağıda verilmiştir.

 

  1. Ankara Rusya Bilim ve Kültür Merkezi (Rossotrudniçestvo) himayelerinde Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Ardahan Üniversitesi, İstanbul Gelişim Üniversitesi, MAPRYAL, Rusça Öğretmenleri ve Çevirmenleri Derneği ve Hece Yayınları’nın da katkılarıyla gerçekleşecek olan “Z Kuşağından İ.S. Oblomov’a Mektup” kompozisyon yarışmasına katılım e-posta yoluyla yapılacaktır.
  2. Yarışmaya son kompozisyon gönderim tarihi 30.06.2022’dir. Yarışmanın sonuçlarının açıklanması 01.09.2022, ödül takdimi ise 08.10.2022 tarihinde olacaktır.
  3. İçerisinde bulunduğumuz yılın büyük yazar İ.A.Gonçarov’un  210. doğum yılı olması hasebiyle yarışmanın konusunu tüm dünya edebiyatlarında önemli konumda bulunan “Oblomov” eseri hakkında bir kompozisyon yazmak oluşturmaktadır.
  4. Yarışmanın dili: Türkçe/Rusça.
  5. Yarışmada 1.lik derecesi alan yarışmacı Rusya Federasyonu’nda tam burslu olarak (lisans veya yüksek lisans) eğitim görme hakkını kazanacaktır. Yarışmada başarı gösteren diğer katılımcılara da çeşitli hediyeler verilecek ve düzenleme heyeti tarafından beğenilen kompozisyonlar ise kitap halinde basılacaktır.
  6. Yarışmaya katılan herkese sertifika verilecektir.
  7. Yarışmaya lise ve üniversite öğrencileri katılabilecektir.
  8. Ekte verilen katılımcı formu doldurularak yarışmaya katılım sağlanabilir.
  9. Yarışma ile ilgili detaylı bilgi almak için zkusakoblomov@mail.ru adresi ile iletişime geçebilirsiniz.
  10. Yarışmanın açıklanacağı ve ödüllerin takdim edileceği yer: Ankara Rusya Bilim ve Kültür Merkezi (Rossotrudniçestvo).

 

Z KUŞAĞINDAN OBLOMOV'A MEKTUP YARIŞMASI Yarışma Projesi için tıklayınız.

Z KUŞAĞINDAN OBLOMOV'A MEKTUP YARIŞMASI Eylem Planı için tıklayınız.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [09-Mar-2022 12:07]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [09-Mar-2022 12:19]

Duyuru Görüntüleme : [1.030]