2020-2021 Yaz Öğretimi için Öğrencilerimize Önemli Duyuru

Geçen seneki yaz öğretiminden farklı olarak iki değişiklik söz konusudur:

i) Üniversitemizin yaz öğretimi açılacak dersler listesinde yer almayan ve bu listede denkliği bulunmayan bir ders için başka üniversitenin yaz öğretimine katılabilirsiniz. Yani, üniversitemizde ders açılmış ya da başka bölümde denkliği söz konusu ise bu dersi bizden almak zorundasınız.

ii) Kendi üniversiteniz dahil olsun ya da olmasın en fazla iki farklı devlet üniversitesinden ders almanız mümkündür.

Bu koşullar altında aşağıdaki tüm maddeleri dikkatlice okumaları tavsiye edilir.

1) Yaz öğretiminde en fazla 4 (Dört) ders/22 AKTS lik dersin tümünü kendi bölümünden alacak öğrencilerimizin dikkatine;

2020-2021 Yaz Öğretiminde Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) öğrencileri alacakları derslerin tamamını kendi bölümlerinden alacak iseler ve bu dersler 4 ders/22 AKTS’yi aşmıyorsa herhangi bir dilekçe veya form doldurmalarına gerek kalmadan yaz öğretimi akademik takvimde belirtilen süre içerisinde otomasyon sistemi üzerinden derslerini seçeceklerdir.

2) Yaz Öğretiminde Bölümünüz ve BUÜ deki diğer bölümlerden ya da başka üniversitelerden ders alacak öğrencilerimizin dikkatine;

2020-2021 Yaz Öğretiminde BUÜ deki diğer bölümlerden ya da başka üniversitelerden ders alacaklarsa ders denklik formunu eksiksiz bir şekilde doldurup yazogrtde@uludag.edu.tr adresine, öğrenci numaralarından oluşan ogr.uludag.edu.tr kurumsal uzantılı e-posta adreslerinden, bu denklik formunu göndermeleri zorunludur.

BUÜ deki diğer bölümlerden ya da başka üniversitelerden ders alacak öğrenciler denklik formuna alacağı derslerin tamamını yazmak zorundadırlar. Yani aynı formda hem BUÜ den alacakları derslerin hem de başka üniversitelerden alacakları derslerin tamamının yazılması gereklidir.

3) Yaz Öğretimi sonunda ilave en fazla 2 ders aldıklarında mezun olacak öğrencilerimizin dikkatine;

2020-2021 Yaz Öğretiminde Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) öğrencileri 4 ders/22 AKTS ye ilave olarak en fazla 2 ders aldıklarında mezun olacaklarsa bu 2 dersi almalarına izin verilecektir.

Bu öğrenciler derslerin tamamını BUÜ den veya farklı üniversiteden almalarına bakılmaksızın ders denklik formunu ve mezuniyet aşamasında fazladan alınacak ders başvuru formunu eksiksiz bir şekilde doldurup yazogrtde@uludag.edu.tr adresine, öğrenci numaralarından oluşan ogr.uludag.edu.tr uzantılı kurumsal e-posta adreslerinden göndermek zorunludur.

Yaz öğretimi için daha fazla bilgiye aşağıdaki linkten ulaşılabilir:

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Yaz Öğretimi Uygulamaları ve Açılacak Dersler (uludag.edu.tr)

NOT: Mezun durumunda +2 ders almak için ekteki word dosyasını öğrenci doldurularak belirlenen adrese yollayacaktır, bu form mezuniyet komisyonundan geçerek merkezi otomasyon birimine ulaştırılacaktır. Buradan gelecek onayla ders alma işlemi tamamlanacaktır. Bu işlemler için son tarih 12 Temmuz 2021 olarak belirlenmiştir.

MEZUNİYET AŞAMASINDA FAZLADAN ALINACAK DERS BAŞVURU FORMU

2020 Yılında Verilen Ders Denklikleri

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [22-Haz-2021 17:09]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [23-Haz-2021 12:18]

Duyuru Görüntüleme : [1.863]