2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KESİN KAYIT İŞLEMLERİ

BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI İLANI

KESİN KAYIT İŞLEMLERİ

 

ASİL olarak kayıt hakkı kazanan öğrenciler 09.02.2024 saat 16:00’a kadar kayıt yaptırmadıkları takdirde YEDEK öğrenci kaydı 12.02.2024 tarihinde açıklanır.

Bir tezsiz yüksek lisans programının açılabilmesi için en az 10 kişinin ilgili programa kayıt yaptırmış olması gerekmektedir. Aksi takdirde program açılmayacaktır. Duyuru yapılır.

Kesin kayıt için istenen belgeler sosbilkayit@uludag.edu.tr adresine gönderilmesi gerekmektedir.

BUÜ Sosyal Bilimler Enstitüsünde lisansüstü öğrenci kayıtları elektronik olarak e-posta ile alınacaktır. Bunun dışında kayıt ile ilgili olarak enstitülerimize elden herhangi bir evrak teslim edilmeyecektir.  

Evraklar belirtilen mail adresi dışında başka bir adrese gönderilmesi halinde dikkate alınmayacaktır.

Öğrencilerin aşağıda belirtilen formları eksiksiz doldurup kesin kayıt belgeleri ile birlikte göndermesi gerekmektedir. Formlarda bulunan öğrenci numarası kısmını henüz öğrenci  numaranız verilmediğinden boş bırakılması gerekmektedir.

Lisansüstü Eğitim Sicil ve Durum Bildirim Formu için tıklayınız.

Lisansüstü Eğitim Danışman Tercih Formu için tıklayınız.

Askerlik Tecil Formu için tıklayınız.(Erkek ve Türk öğrenci adayları için geçerlidir.)

Askerlik hizmetini tamamlamış olan erkek öğrenci adaylarının terhis belgesini kayıt evraklarına eklemesi gerekmektedir.

 

KESİN KAYIT İÇİN İSTENEN BELGELER

  1. Mezuniyet Belgesi: Yüksek Lisans programı için başvuranlar Lisans,

Doktora programı için başvuranlar Yüksek Lisans belgesi E-Devletten alınan mezuniyet belgesi kabul edilir. Yabancı ülkelerde Lisans/Yüksek Lisans programını bitirmiş adaylardan diploma veya mezuniyet belgeleriyle birlikte Yükseköğretim Kurulundan alınan akademik tanınma belgesinin kesin kayıt evraklarıyla birlikte mail üzerinden gönderilmesi gerekmektedir.

  1. Transkript: Dersler ve notların dökümü ile mezuniyet başarı notunu gösteren belge. E-Devletten alınan transkript geçerlidir.
  2. ALES Sonuç Belgesi: ALES Sınav sonuçları açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl süre ile geçerlidir. Tüm lisansüstü programlar için en az 55 puan şartı aranmaktadır.
  1. Türkçe yeterlilik Belgesi: Yabancı Uyruklu adaylardan ULUTÖMER veya diğer devlet üniversiteleri tarafından yapılan Türkçe sınavından C1 düzeyinden az olmamak koşuluyla başarılı olmaları gerekir. Türkiye’de eğitim görenlerden Türkçe yeterlik belgesi aranmaz.
  1. Yabancı Dil Belgesi: Doktorada YDS/YÖKDİL veya ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavları, yüksek lisansta ise bu sınavlara ek olarak Bursa Uludağ Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Merkezi Yabancı Dil Yeterlik Sınavı (BUÜDS) da geçerlidir.
  1. Fotoğraf:  Kesin kayıt işlemi tamamlanan yabancı uyruklu öğrenciler 1 ay içinde 2 adet vesikalık fotoğraf öğrenci işlerine teslim etmelidir.
  2. DEKONT Tezsiz Yüksek Lisans programlarına kayıt yaptıran adaylar önce üstte sıralanmış olan belgeleri enstitümüze iletmelidir. Sonrasında kendilerine öğrenci numarası ile harç bilgileri e-posta ile bildirilecektir Tezsiz Yüksek Lisans programlarında katkı payı miktarı 8250+8250=16500 TL’dir. Katkı payının Bursa Uludağ Üniversitesi Halk Bank Şubesine öğrenci numarası ile bizzat ya da ATM’lerden Harç ödeme kısmından Şube Kodu (Şube Kodu:1329) ile yatırılması mümkündür.

Not: Tezsiz Yüksek Lisans öğrencileri kesin kayıt tarihleri içerisinde ödeme yapacak ve dekontu sosbilkayit@uludag.edu.tr adresine kesin kayıt takvimi içinde göndermesi gerekmektedir.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [29-Oca-2024 10:16]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [31-Oca-2024 06:33]

Duyuru Görüntüleme : [4.168]