Tanıtım

BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ HAKKINDA BİLMEK İSTEDİKLERİNİZ…

 

Neden Bursa Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi bölümlerini seçmeliyim?      

Bursa Uludağ Üniversitesi YÖK tarafından belirlenen “Aday Araştırma Üniversiteleri” arasında yer almaktadır.

Bursa Uludağ Üniversitesi’ nin sosyal, kültürel ve sportif olanakları, çok fazla sayıda kulüp bulunması ve diğer kampüs olanakları,

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin  sektörlerle içiçe eğitim öğretim yaklaşımının fakültedeki uygulamalı eğitimi desteklemesi,

Mimarlık Fakültesi’nin 10 profesör, 7 doçent, 2 doktor öğretim üyesi, 2 öğretim görevlisi doktor, 10 araştırma görevlisinden oluşan deneyimli, araştırmacı ve dinamik bir kadroya sahip olması

 

Bursa Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ne zaman kurulmuştur?        

1993 yılında kurulan Mimarlık Bölümü, 2013 yılına kadar Mühendislik-Mimarlık Fakültesi'nin bünyesinde faaliyet göstermiştir. Mimarlık Fakültesi; 2013 yılında Mühendislik Fakültesi’nden ayrılarak, Mimarlık Bölümü ile eğitime devam etmiştir.

 

Bursa Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi bünyesindeki lisans ve lisansüstü programlar ne zaman kurulmuştur?           

Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü'nde, 1994-95 akademik yılında lisans, 2000-2001 akademik yılında yüksek lisans, 2005-2006 akademik yılında doktora, 2020-2021 akademik yılında ise bütünleşik doktora eğitimine başlanmıştır.

 

Bursa Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde hangi bölümler ve lisans programları bulunmaktadır?                                   

Mimarlık Fakültesi bünyesinde Mimarlık Bölümü aktif eğitim vermektedir. Şehir ve Bölge Planlama Bölümü ve İç Mimarlık Bölümlerine ilerleyen yıllarda öğrenci alınması planlanmaktadır.

 

Bursa Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi lisans programları ne tür puanlarla öğrenci almaktadır? 

Mimarlık Lisans Programı (YKS-MF4)

 

Bursa Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi yetenek sınavı ile öğrenci alan lisans programı bulunmakta mıdır?  

Hayır, sadece YKS Sayısal sınav puanı ile alım yapılmaktadır.

Çizim yeteneğim yok, Mimarlık Fakültesi lisans programlarını seçmeli miyim? Seçersem zorlanır mıyım?                      

Mimarlık lisans programları görsel temsiliyet çalışmalarının çok olduğu alanlardır. Ancak buna karşın üniversite adaylarından çizim, resim yapma yeteneğinden çok; eleştirel düşünebilme ve sistem kurabilme becerileri olması beklenmektedir.

 

Bursa Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi nerededir?       

Mimarlık Fakültesi, Bursa Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü’nde eğitim vermektedir. Harita ve ulaşım bilgilerine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://uludag.edu.tr/mimarlik/konu/view?id=586&title=iletisim

 

Bursa Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi fiziksel olanakları nelerdir?  

Mimarlık Bölümü Binası içinde giriş katında, 5 stüdyo birimi; 1 seminer salonu; 1 bilgisayar laboratuvarı, 1 konservasyon laboratuvarı; 1 öğrenci kantini, 1 hizmetli odası, 1 teknik hacim ve sergi alanları; 1. katta, akademik ve idari personel odaları; çok amaçlı salon (sosyal alanı da içermektedir); 2 seminer odası ve çatı katında, seminer, çalıştay, sergi aktiviteleri ve stüdyo çalışmaları için kullanılan bir serbest alan ile malzeme teşhir alanı ve arşiv alanları bulunmaktadır.

 

Bursa Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi bölümlerinde yabancı dil zorunlu mudur? 

Mimarlık Lisans Programı’nda zorunlu İngilizce Hazırlık bulunmamaktadır. İsteğe bağlı olarak tüm öğrenciler İngilizce Hazırlık eğitimine katılabilmektedirler.

 

Bursa Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nden mezuniyet sonrası iş olanakları nelerdir?                   

Mimarlık Bölümü lisans mezunlarının kendi kuracakları mimarlık, tasarım ofisleri, kamu kurum ve kuruluşları (belediye, bakanlıklar), sanayi (yapı, imalat, malzeme vb sektörlerde), özel mimarlık ve tasarım firmaları, sanat ve tasarım organizasyonları, gayrimenkul firmaları, proje ve yapım yönetimi firmaları, üniversitelerin ilgili fakültelerinde öğretim üyesi olarak çalışabileceklerdir.

 

Bursa Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde çift anadal/yandal programları var mıdır? Hangi programlar arasında yapılabiliyor? Özel şartı var mıdır?         

Mimarlık Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü gibi, fakülte dışı bölümlerle sürdürdüğü çift anadal programıyla öğrencilerimize iki farklı alanda diploma alarak mezun olma fırsatı sunmaktadır. Öğrencilerimiz ayrıca yandal programlarıyla diğer bir alanda bilgilerini arttırarak sertifikalar alabilmektedirler.

 

Bursa Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nin hangi yurtdışı öğrenci değişim programları bulunmaktadır?       

Mimarlık Fakültesi, Bursa Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından yönetilen değişim programları kapsamında her yıl kontenjan dahilinde öğrencilerini yurtiçi ve yurtdışındaki üniversitelere yollamakta ve protokol kapsamında paydaş üniversitelerden öğrenci kabul etmektedir. Bu öğrenci değişim programları;

 

Bursa Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi lisans programlarında zorunlu staj var mı?

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık bölümünde zorunlu stajlar bulunmaktadır. Uygulamaların teknik hayattaki önemi nedeniyle öğrencilerimiz, öğrenim gördükleri bölümler ile ilgili iş alanlarını tanımalarını, iş yerlerindeki faaliyetleri öğrenmelerini, eğitim ve öğretim yoluyla edindikleri bilgi ve becerileri pratik çalışma yaparak uygulamalarını sağlamak amacıyla stajları başarıyla tamamlamak zorundadırlar.

Her biri 20 iş günü olan iki adet Büro stajı, her biri 20 iş günü olan iki adet Şantiye Stajı olarak yapılmalıdır.

 

Bursa Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi kapsamında ne tür etkinlikler gerçekleşmektedir?

Konusunda uzman akademisyenler ve profesyonellerin katılımı ile seminerler, sergiler, atölyeler, teknik geziler gerçekleştirilmektedir.

 

Bursa Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrenci topluluğu var mı?     

Uludağ Mimarlık Topluluğu (UMİT) ve KOT FARKI öğrenci topluluğu olmak üzere iki adet fakülte öğrencilerinin kurduğu ve geliştirdiği öğrenci topluluğu vardır. Mimarlık Fakültesi öğrencileri Bursa Uludağ Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı koordinasyonunda "Öğrenci Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Topluluklarına" katılarak aktif roller almaktadırlar.

 

Bursa Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi lisans programlarında hangi dersler bulunmaktadır?      

Mimarlık Bölümü’nde bina bilgisi, yapı bilgisi, mimarlık tarihi ve restorasyon alanlarında zorunlu uygulamalı ve teorik dersler bulunmaktadır. Bölüm ile ilgili farklı mesleki yönelimlere uygun alaniçi seçmeli dersler ve diğer fakültelerden ilgi alanlarına göre açılan alandışı seçmeli dersler mevcuttur.

 

Bursa Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi hangi araştırma alanları bulunmaktadır?    

Mimarlık Fakültesi'nde, Çevre-Davranış Çalışmaları, Proje Yönetimi, Çevresel Psikoloji, Mimarlık Eğitimi ve Yaratıcılık, Afet Yönetimi, Yangın Güvenliği, Giydirme Cepheler, Alışveriş Mekanları ve Tüketim, Kültürel Miras Çalışmaları, Sürdürülebilir Kentleşme, Turizm Alanları Planlaması gibi çeşitli kuramsal ve uygulama alanlarında araştırmalar yapılmaktadır.

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [22-Mar-2021 11:33]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [22-Mar-2021 11:35]

İçerik Görüntüleme : [4.855]