UMAKİT, TEKNOFEST’TE DE ŞAMPİYON…
 UMAKİT, TEKNOFEST’TE DE ŞAMPİYON…

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin (BUÜ) paydaşı olduğu TEKNOFEST 2022 kapsamında düzenlenen geleceğin araçlarının boy gösterdiği Uluslararası Efficiency Challenge yarışmasında hidrojen enerjili araç kategorisinde UMAKİT Takımı, performans kategorisinde en iyi tüketim değerini elde ederek ‘Şampiyon’ olmayı başardı. Ekip aynı zamanda yarışma boyunca gösterdiği performans ve organizasyon kültürü ile diğer takımlara örnek olduğu için TÜBİTAK tarafından ‘Kurum Özel Ödülü’ne layık görüldü.

TEK SEZONDA 6 ÖNEMLİ DERECE!

Efficiency Challenge bünyesinde gerçekleşen ve 50’den fazla ekibin katıldığı zorlu yarışmada hidrojen enerjili araç kategorisinde yarışı tamamlayan tek ekip Bursa Uludağ Üniversitesi’nden UMAKİT Takımı oldu. Geleceğin alternatif enerjili teknolojilerinden birisi olan hidrojen enerjili araç kategorisinde yer alan UMAKİT, yine aynı sezon içerisinde uluslararası ve ulusal yarışmalara damga vurdu. Ekip, yıl içinde katıldıkları en prestijli uluslararası yarışmalardan biri olan Shell Eco Marathon’da Avrupa İnovasyon ikincisi ve Avrupa Güvenlik Ödülü ikincisi olmayı başardı. Ulusal ölçekte FEV Türkiye’nin düzenlediği FEV INN İnovasyon Yarışması’nda hem birinci hem de üçüncü olmayı başaran UMAKİT Takımı, yenilikçi ve çevreci vizyonunu her alanda göstermeye devam ediyor.

DAHA YEŞİL BİR DÜNYA İÇİN UMUT IŞIĞI OLUYORLAR

Taşıdıkları Türk bayrağı ile Avrupa şampiyonlukları elde eden UMAKIT, daha yeşil ve daha yaşanabilir bir gelecek için gece gündüz çalışmaya devam ediyor. Sezon boyunca geleceğin umut elçileri olarak proje üretmeyi sürdüren ekip, değişime olan inançları ve tutkularını herkese kanıtlamayı başardı.

ÖDÜLLERİNİ TÜBİTAK BAŞKANI VE REKTÖRDEN ALDILAR

Yarışma boyunca öğrencilerin yanında olan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Şampiyonluğa ulaşan UMAKİT Takımı’nın ödülünü TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ile birlikte verdi. TEKNOFEST Yarışları’nda yer alacak tüm takımlara ellerinden gelen desteği sağladıklarını aktaran Rektör Prof. Dr. A. Saim Kılavuz, UMAKİT ekibini de başarılarından dolayı tebrik etti. İlk yarışmalarda birinci oldukları için öğrencileri tebrik eden Kılavuz: “Bugün, öğrencilerimizin yanında olmak ve onların heyecanını paylaşmak istedik. UMAKİT Takımı zaten bizim gözbebeğimiz olan ekiplerden birisi. Başarılı olacaklarına ve buradan mutlaka bir derece çıkaracaklarına inanıyorduk. Çok şükür öyle de oldu. İnşallah, TEKNOFEST’te yer alacak diğer takımlarımız da Üniversitemizi en iyi şekilde temsil edecek ve dereceler alacaklar. UMAKİT ekibinde yer alan öğrencilerimizi bir kez daha tebrik ediyor, diğer takımlarımıza da yarışmalarda üstün başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

BAŞARI ‘KURUM ÖZEL ÖDÜLÜ’ İLE TAÇLANDI

Aynı zamanda UMAKİT ekibinin danışmanı olan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Burak Etemoğlu ise “Bu ekibin sahip olduğu değer, ahlak ve çalışkanlıklarından dolayı kendileriyle gurur duyuyorum” dedi. Takım kaptanı Oğuzhan Aydın da “Ekip olarak çok emek verdik, çok fedakârlık yaptık ve çok çalıştık. Kısıtlı sürelerde birçok yarışa katılarak hepsinden en verimli sonucu almak için çabaladık. Bu yıl Avrupa'da aldığımız ikinciliklerin ve FEV Türkiye inovasyon yarışmasında aldığımız birincilik ve üçüncülüğün üstüne Uluslararası Efficiency Challenge yarışmasında hidrojen kategorisinde aldığımız şampiyonluk ile ödüllerimizi en güzel şekilde taçlandırdık. Aynı zamanda yarış alanında yaptığımız çalışmalar ve dürüstlük ile denetleme kurulunun takdirini kazanarak Kurul Özel Ödülünü almak bizim için ayrı bir sevinç kaynağı oldu” açıklamasında bulundu.

UMAKİT Takımı, Samsun’da devam edecek olan TEKNOFEST Yarışları’nın sonunda ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alacak.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [26-Tem-2022]

Haber Görüntüleme : [1.676]